Laatste nieuws:

Huizen van het Kind Noorderkempen gaan digitaal

Op 8 maart 2021 ging het lokaal loket kinderopvang online van de Huizen van het Kind Essen, Brasschaat, Kalmthout, Kapellen, Wuustwezel en Stabroek. Het lokaal loket kinderopvang helpt (toekomstige) ouders met hun zoektocht naar kinderopvang in bovenstaande gemeenten.

Op de website www.kinderopvangnoorderkempen.be worden alle opvanginitiatieven in de regio voorgesteld en maken we het (toekomstige) ouders makkelijker om opvang voor hun kindje vast te leggen. Zo kunnen ouders kinderopvanginitiatieven in hun buurt zoeken maar kunnen ze ook een overzicht genereren van opvanginitiatieven die bijvoorbeeld op de route naar het werk liggen. Ook kan er worden gefilterd op prijs, openingsuren, soort kinderopvang…

Om ouders wegwijs te maken in de wereld van kinderopvang, wordt er op de website ook uitleg gegeven over de verschillende soorten kinderopvang. Zo wordt het verschil tussen een groepsopvang en een gezinsopvang uitgelegd alsook het verschil tussen inkomensgerelateerde en niet-inkomensgerelateerde kinderopvang.

Via de website kunnen ouders een opvangaanvraag doen bij verschillende opvanglocaties. Nadat ze enkele gegevens hebben ingevuld en hun gewenst opvangplan hebben aangeduid, wordt hun aanvraag rechtstreeks naar de opvanglocatie gestuurd. De opvanglocatie kan de opvangaanvraag wel of niet accepteren of een alternatief opvangplan aanbieden. Wanneer ouders ingaan op een opvangvoorstel van een opvanglocatie, wordt er een plaatsbezoek ingepland waarop de inschrijving definitief wordt.

Ook biedt het lokaal loket kinderopvang persoonlijke hulp bij de zoektocht naar kinderopvang via de fysieke antennepunten. Elke gemeente voorziet een fysiek loket kinderopvang waar onze medewerkers ouders kunnen begeleiden die zelf de weg naar kinderopvang niet of moeilijk vinden.

Geboortekaartje

Om de geboorte van het lokaal loket kinderopvang bekend te maken, hebben de Huizen van het Kind gezorgd voor een geboortekaartje en doopsuiker voor de eerste bezoekers. Hieronder vind je alvast het ontwerp van het geboortekaartje.

Huizen van het Kind Noorderkempen gaan digitaal

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook23
Facebook
Twitter