Laatste nieuws:
Hou je voetpad sneeuw- en ijzelvrij

Hou je voetpad sneeuw- en ijzelvrij

In geval van sneeuw en ijs staat de gemeente klaar om zout te strooien, ook op de belangrijkste fietspaden. We zijn echter niet in staat om elk voetpad te strooien en doen daarom beroep op elke Essenaar.

Als bewoner, gebruiker of eigenaar van een pand dat aan de openbare weg ligt, ben je verplicht om het aangrenzende voetpad te onderhouden zodat iedereen er veilig gebruik kan van maken. Dat betekent dus ook dat in de winter het voetpad sneeuw- en ijsvrij moet worden gehouden.

Ook bij appartementen

Wie in een appartementsgebouw woont, moet er eveneens voor zorgen dat het voetpad voor dat gebouw begaanbaar is. Wie dat moet doen hangt af of er al dan niet een huisreglement is voor het gebouw. Het kan de taak zijn van de conciërge als die er is, maar soms is het de syndicus die hiervoor moet zorgen. Soms is het een vrijwilliger uit het gebouw of diegene die op het gelijkvloers woont. Kortom, de afspraken kunnen verschillen van appartement tot appartement. De gemeente komt hierin niet tussen. Dus maak goede afspraken met elkaar.

Vergeet braakliggende gronden en leegstaande huizen niet

Voor een leegstaand huis is het in theorie de eigenaar die de sneeuw moet ruimen en dat geldt ook voor een stuk grond waar geen huis staat, ook hier is de eigenaar verantwoordelijk. Maar hier zouden we wat begrip en samenwerking in de straat willen vragen: misschien kan je als buur een extra stukje sneeuwvrij maken. Dat geldt ook voor het huis van iemand die met vakantie is. Je buren zullen je dankbaar zijn!

Bron: gemeente Essen
Foto: Noordernieuws.be

Facebook28
Facebook
Twitter
Visit Us