Horendonk krijgt Willy Gommerenplein

Horendonk krijgt Willy Gommerenplein

Het plein aan de lokalen van Chiro Klavertje Vier in Horendonk krijgt de naam “Willy Gommerenplein”. Daarmee wil het gemeentebestuur de onlangs overleden top-volleyballer eren.

Zeer actief in het sociale leven van Essen

Cultuurschepen Helmut Jaspers (Vooruit) lichtte toe dat Gommeren, geboren en getogen in Horendonk, een succesvolle volleybalcarrière had uitgebouwd. Later was hij zeer actief in het sociale leven in onze gemeente, onder meer via het oprichten van het Nieuwsplatform Den Uil. Brigitte Van Aert (CD&V) lichtte de carrière van Gommeren toe, waarna ook Van den Broek en Geert Vandekeybus (N-VA/PLE) hun steun voor het voorstel uitspraken.

Inrichting van het plein

Ook de inrichting van het plein kwam op de raad nog aan bod. Anne Somers (N-VA/PLE) vroeg om de nodige signalisatie aan te brengen, de zebrapaden te schilderen en ook een zitbank te voorzien. Infrastructuurschepen Brigitte Quick (CD&V) kondigde aan dat de borden begin juli nog komen, maar dat de beplanting en de fietsenstalling voor later zijn. Of er nog een bank komt, kon ze nog niet zeggen. Dat moet nog bekeken worden, omdat er ook gezorgd moet worden dat Uilse Kermis op het plein kan doorgaan.

Bron en foto: N-VA/PLE