Laatste nieuws:
Hoog tijd voor het nieuwe toeristische seizoen
Hoog tijd voor het nieuwe toeristische seizoen

Hoog tijd voor het nieuwe toeristische seizoen

De lente kondigt zich aan met vaak zonovergoten dagen. Die lokken nu al heel wat bezoekers naar Kalmthout. Hoog tijd voor het nieuwe toeristische seizoen. Hier een overzicht van de belangrijkste nieuwigheden.

Het begin van de Paasvakantie is traditioneel het begin van het toeristisch seizoen. De dagen zijn langer, de temperaturen stijgen en mensen zijn op zoek naar leuke uitstappen. Daar speelt de gemeente op in met een uitgebreid aanbod aan fiets- en wandelroutes. Daarnaast zijn er heel wat plaatsen in Kalmthout een bezoekje waard.

Twee wielen als ideale partner
De fiets blijft de ideale manier om Kalmthout en omgeving te ontdekken. Het aantal routes werd uitgebreid. Andere routes werden aangepast, zoals de Heideroute. Dat is de oudste fietsroute van de Kempen. Vanaf mei is de folder beschikbaar in ‘retro’-stijl. Daarnaast wordt de Striproute opnieuw gelanceerd en kan je vanaf 1 juni opnieuw de Vroente-fietszoektocht doen. Helemaal nieuw zijn de Poortfietslussen. Die zijn gebaseerd op de fietsknooppunten en bundelen vier routes die elk starten aan een andere ‘poort’ van het Grenspark: De Vroente in Kalmthout, Het Hemelrijk in Essen, Het Ravenhof in Stabroek en De Volksabdij in Woensdrecht. De lussen zijn tussen 27 en 35 kilometer lang.

De fietskaart Noordertuin van Antwerpen biedt je drie thematische tochten aan. Je hebt de keuze uit Buitenforten (47 km), Schietvelden (52 km) en Turf (33 km). De route leidt je langs interessante locaties binnen één thema en geeft je tips voor activiteiten of evenementen.

Kortkamperen met de mobilhome
Sinds vorig jaar kunnen bezoekers 48 uur met hun kampeerwagen op de parking van de Kalmthoutse Heide aan de Vroente overnachten. Er zijn 2 x 2 plaatsen en ook water en elektriciteit zijn voorhanden. Daarvoor betaal je 1 euro. In 2015 maakten kampeerautotoeristen 287 maal gebruik van die service.

Surfen, wandelen en treinen
Ben je op zoek naar informatie over toerisme in Kalmthout? Dan kan je sinds begin dit jaar terecht op www.visitkalmthout.be. Die website bundelt alle informatie over bezienswaardigheden, wandelingen, fietstochten, logies… De website is er in het Nederlands, maar heeft ook een Franse, Engelse en Duitse versie.

Volledig nieuw is dat je wandelroutes kan bekijken en gratis kan afdrukken. Surf er zeker eens langs en ontdek de vijf themawandelingen, maar ook de vele natuurwandelingen en tochten met gids. Die online-kaarten zijn een aanvulling op het uitgebreide aanbod dat je vindt op de toeristische dienst zelf.

De website leert de bezoeker ook hoe je in Kalmthout geraakt. Met twee goed gelegen stations, bezoek je Kalmthout het best met de trein. Het Arboretum ligt op wandelafstand van het station Kalmthout, vanuit Heide rijdt elke zondag van augustus opnieuw het toeristisch treintje om bezoekers naar de heide te brengen, en weer terug.

Feest van de bij
Op 29 mei houden het Bijenteeltmuseum en De Vroente het ‘Openingsfeest van de Week van de Bij’. Die opendeurdag vol workshops, randanimatie en informatie is voor Toerisme Kalmthout het moment om het aanbod te promoten. En natuurlijk zijn alle inwoners van Kalmthout van harte welkom!

INFO: www.visitkalmthout.be

toerisme@kalmthout.be

03 666 61 01

Toeristisch infokantoor
Putsesteenweg 129
Kalmthout

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JV

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us