Laatste nieuws:

Hongaars crokinoleteam verslaat België op vooravond BK Crokinole

Op de vooravond van het BK Crokinole dat vandaag plaats zal hebben in Essen, werd de eerste landenwedstrijd ooit gehouden. De vier beste Hongaren en de vier beste Belgen namen het tegen elkaar op in een een aantal wedstrijden in zowel individueel als ploegverband.

De wedstrijd begon met vier partijen ‘twee tegen twee’. Hierbij waren de Belgen oppermachtig. Drie van de vier partijen werden gewonnen door België. Het beloofde dan ook een overwinning te worden voor de Belgen, die duidelijk beter waren in de ploegenwedstrijden dan het speciaal voor het BK Crokinole uit Hongarije afgereisde team. Een sterke delegatie, waar onder meer de viervoudige Hongaarse kampioen deel van uitmaakte.

Al snel bleek dat de individuele discipline een heel ander verhaal was, waarbij de Hongaren duidelijk al wat verder staan dan de Belgen. De Hongaren sloegen hard terug bij de individuele wedstrijden. Uiteindelijk werd er één keer gelijk gespeeld en de overige drie wedstrijden werden gewonnen door de oppermachtige Hongaren, die duidelijk gespecialiseerd waren in het ‘één tegen één gevecht’. Bovenal was het een leuke avond en we kunnen verwachten dat de Hongaren ook op het BK geduchte deelnemers zullen zijn.

De organisatie grijpt deze gelegenheid nog eens aan om mee te delen dat het een ‘open’ BK is en dat ook spelers uit andere landen mogen meedoen aan het BK. Zij kunnen het tornooi wel winnen, maar zullen nooit gekroond kunnen worden tot Belgisch Kampioen. Deze eer valt alleen toe aan diegene met een Belgische nationaliteit.

De vierde editie van het BK wordt georganiseerd door bordspelclub ‘Dobbeltoren’ uit Essen en zal dit jaar wederom worden gehouden in zaal W&A, de feestzaal van café Volksvriend in Essen-Wildert. Er wordt een record aantal deelnemers verwacht, waarbij zowel recreatieve spelers als de meer fanatieke spelers kunnen genieten van een leuk spelletje Crokinole. Wilt u het na het lezen van dit bericht ook zelf eens zien waarom crokinole zo leuk is, kom dan gerust eens langs om kennis te maken met dit leuke spel.

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.
Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook14
Facebook
Twitter