Laatste nieuws:
Hondenschool K.V. Brabo in de bres voor Canina

Hondenschool K.V. Brabo in de bres voor Canina

Op de terreinen van hondenschool K.V. Brabo in Brasschaat zal op zaterdag 6 oktober een benefietdag plaatsvinden ten voordele van Dierenasiel Canina. Dit in het kader van De Warmste Week van Studio Brussel. Tijdens een grootse familiedag wil de vereniging geld inzamelen met, onder andere, georganiseerde wandelingen met honden, een spaghettislag, kinderanimatie, een tombola en veel meer.

Groots benefietdag

Op zaterdag 6 oktober brengt K.V. Brabo haar leden, familie, vrienden en buren samen op een grootse benefietdag op de terreinen in Brasschaat. De dag gaat van start met een wandeling met honden doorheen de buurt en een speurzoektocht in het bos. Liever iets lekkers eten? Dan is er tussen 12:00 en 14:00 een spaghettibuffet om van te smullen. In de namiddag gaat de dag verder met kinderanimatie, Vlaamse kermis, een tombola en meer. Kortom, een dag vol plezier waarvan de opbrengst integraal naar Dierenasiel Canina gaat.

Enthousiaste vrijwilligers

Dierenasiel Canina – gelegen te Essen – vangt tal van honden, katten en andere diersoorten op en verzorgt hen tot er een geschikt baasje gevonden wordt. Het asiel wordt draaiende gehouden door een vast aantal enthousiaste vrijwilligers, die geloven dat elk dier een kans verdient. Ieder jaar worden er zo bijvoorbeeld tot 250 honden opgevangen die alle nodige faciliteiten hebben, zoals een ruim buitenhok, een verwarmd binnenhok voor de nacht, tal van speeltjes, kussens, dekens, en meer. Elke dag wordt er twee keer met alle honden gewandeld. Ook krijgen ze één voor één de nodige medische zorg. Maar daar knelt het schoentje.

Hoge medische kosten

De medische kosten voor inentingen, het plaatsen van chips, castraties en meer lopen hoog op. Hondenschool K.V. Brabo wil hier te hulp schieten. De familiedag op 6 oktober is het hoogtepunt van een grootse benefietactie, die de hondenschool opzette voor Dierenasiel Canina. Al in het voorjaar startten de leden met het bakken en verkopen van huisgemaakte hondenkoekjes en plaatsten ze spaarpotten op verschillende locaties. Op vrijdag 5 oktober vindt ook een quiz plaats in de kantine van de vereniging, waarvoor nog enkele plaatsen vrij zijn. Inschrijven voor het benefietweekend kan vanaf nu via de Facebook-pagina van K.V. Brabo vzw of via benefietbrabo@gmail.com

Meer informatie:

• Facebook: http://www.facebook.com/kvbrabovzw/
• De Warmste Week: https://dewarmsteweek.stubru.be/acties/benefietweekend-brabo
• Contact: benefietbrabo@gmail.com

Wanneer: Zaterdag 6 oktober van 09:30-18:00
Waar: Prins Albertlei 1, 2930 Brasschaat

Foto: Pixabay

Facebook90
Facebook
Twitter
Visit Us