Laatste nieuws:
Honden Speel Plaats gerealiseerd in Nispen

Honden Speel Plaats gerealiseerd in Nispen

Een Honden Speel Plaats (HSP) is een omheinde losloopplek waar honden naar hartenlust kunnen rennen en dollen zonder dat andere mensen daar last van hebben en zonder dat ze weg kunnen rennen. Daarnaast is het een prima gelegenheid voor honden en baasjes om elkaar te ontmoeten. Dit initiatief wordt gesteund door de gemeente Roosendaal. Zij geven de grond en de materialen ter beschikking. De opbouw, de inrichting en het beheer ligt in handen van vrijwilligers. Elke HSP heeft een eigen facebook pagina waarop “speel dates” gemaakt kunnen worden en foto’s en informatie kunt delen.

Inmiddels zijn er verschillende HSP’s gerealiseerd en in beheer van diverse vrijwilligers, wat het succes en nut ervan onderstreept. Dit is een mooi voorbeeld van hoe burgerinitiatieven kunnen werken in de gemeente Roosendaal. Vandaar ook de interesse in de omliggende gemeenten voor dit concept.

Naar aanleiding van het succes van de inmiddels tien Honden Speel Plaatsen in de gemeente Roosendaal heeft een groep vrijwilligers een heuse HSP wandeltocht georganiseerd voor het goede doel, onder de naam Paws4Paws. Afgelopen oktober was de eerste editie waarbij honden plus baas alle HSP’s hebben aangedaan met na afloop een braderie met alles op het gebied van honden. Na het succes van 2017 zijn de plannen voor de 2018 editie van deze wandeling alweer in de maak.

U vindt de Honden Speel Plaats ter hoogte van de kruising Nispenseweg en Molenbeekpad.

Bron en foto’s: PA

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook34
Facebook
Twitter
Visit Us