Laatste nieuws:
Hoe kun je wagenziekte voorkomen

Hoe kun je wagenziekte voorkomen?

Waarom hebben sommige mensen last van wagenziekte en kun je er iets aan doen? Acht tips om je autorit aangenamer te maken.

Hoe ontstaat wagenziekte?

Wagenziekte, of reisziekte, ontstaat omdat je evenwichtsorgaan registreert dat je stilzit terwijl je ogen een beweging waarnemen. Je hersenen raken van slag door deze tegenstrijdige informatie, waardoor je je beroerd gaat voelen. Goed om weten is dat kinderen tussen twee en twaalf jaar het gevoeligst zijn voor wagenziekte.

Wat kun je doen om wagenziekte te voorkomen?

1. Vertrek niet met een lege maag. Eet een lichte maaltijd en drink voldoende water. Vermijd zoet, zuur, vet en koolzuurhoudende drankjes. Fruit, wortel, komkommer en crackers of biscuitjes zijn goede, lichte snacks.

2. Laat je kind naar buiten kijken. Als het niet vooraan kan zitten, dan is het midden van de achterbank een goede keuze. Zorg dat je kind hoog genoeg zit, zodat het de weg mee kan volgen.

3. Rij rustig om wagenziekte te voorkomen. Probeer een constante snelheid aan te houden, trek niet te hard op en vermijd bruusk remmen of stevig bochtenwerk.

4. Zorg voor voldoende ventilatie en frisse lucht in de auto.

5. Laat tablet, films en boeken in de koffer. Speel liever ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet’ of andere ‘praatspelletjes’. Het verplicht je kind alert te blijven en niet het hoofd te laten hangen. Wat wel kan, zijn luisterboeken.

6. Wees reisziekte voor en pauzeer regelmatig. Zorg ervoor dat je kind niet in de auto blijft hangen, maar laat het de benen strekken.

7. Wil je op zeker spelen, informeer dan bij je apotheek of huisarts naar pilletjes tegen reisziekte. Onder de natuurlijke middelen kan gember helpen tegen misselijkheid.

8. Toch misselijk? Weet dat iets eten kan helpen. Doordat je maag het voedsel moet verteren, vermindert het gevoel van misselijkheid.

Bron: VAB
Foto: Pixabay

Facebook40
Facebook
Twitter
Visit Us