Laatste nieuws:
Hoe gaan we om met hangjongeren

Hoe gaan we om met hangjongeren?

De gemeente krijgt af en toe klachten van mensen die last hebben van hangjongeren. Hoe gaan wij daar mee om?

Hangplekken zijn van alle tijde. De behoefte om vrienden te ontmoeten, samen wat te kletsen en te lachen op een ‘eigen’ plek voor de jeugd, heeft altijd bestaan. De meeste hangjongeren bezorgen dan ook geen problemen. Leven en laten leven! Het is natuurlijk wel zo dat de ene buur toleranter is dan de andere.

Wel degelijk overlast

Maar we kunnen er ook niet naast kijken dat er soms wel degelijk (veel) overlast is. Door heel laat luidruchtige muziek te spelen, geen respect te tonen voor andermans eigendom, drugsgebruik enzovoort. Meer nog: sommige iets oudere jongeren jagen in de kleinere kinderen weg of bezorgen last op kampplaatsen van jeugdgroepen! En dat kan de gemeente niet tolereren.

Samenwerking met de politie

De lokale politie brengt permanent plaatsen in kaart waar er veel overlast is. Daar zullen meer controles zijn en worden eventueel de ouders gecontacteerd. Soms zijn de mogelijkheden om op te treden beperkt. Soms is de rust weergekeerd zodra agenten ter plekke komen. Het is dan moeilijk te beoordelen in hoeverre er werkelijk sprake is van overlast en in hoeverre de klachten door de buurtbewoner overdreven zijn. Vandaar de grote rol die ouders spelen. Vaak wordt het probleem bij de ouders pas duidelijk als zij er van anderen over horen, hetzij van politie of van buurtbewoners.

Ben jij van mening dat er op bepaalde plaatsen overlast is, breng de politie dan op de hoogte zodat wij dit in kaart kunnen brengen en een oplossing kunnen zoeken. (info@pzgrens.be of 03 620 29 29)

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook8
Facebook
Twitter
Visit Us