Laatste nieuws:
Hobbel brengt avontuurlijk voorleesplezier voor kleuters
Ilka en Christel

Hobbel brengt avontuurlijk voorleesplezier voor kleuters

Met Hobbel komt er een gloednieuwe en wel erg aaibare kindervriend in het boekenlandschap bij. Auteur Ilka De Bisschop en illustrator Christel Simons sloegen de handen in elkaar. Ze brengen twee verhalen waarin de avontuurlijke kat Hobbel de hoofdrol speelt: Hobbel zoekt een echte vriend en Hobbel ontdekt een raar dier. Kleuters zullen zich vast en zeker herkennen in de dappere Hobbel.

Hobbel brengt avontuurlijk voorleesplezier voor kleuters

De twee boeken vormen de eerste twee uit een serie van speelse voorleesboeken met zin voor diversiteit, maar vooral voor avontuur. Op 11 juni, van 100:00-12:00, komen Ilka en Christel voorlezen en signeren bij Standaard Boekhandel in Kalmthout. “Dat het hoofdpersonage een kat moest worden, stond vast. Katten zijn zo boeiend omdat ze nooit doen wat je ervan verwacht. En we zijn allebei echte cat lady’s natuurlijk,” zegt Ilka De Bisschop.

Hobbel brengt avontuurlijk voorleesplezier voor kleuters

Hobbel

Hobbel heeft de strepen en het hart van een tijger. Alleen zijn korte pootjes willen niet mee. Maar het katje blijft altijd dapper en optimistisch. En ook zijn vrienden op de boerderij aanvaarden hem zonder meer zoals hij is. ‘Hobbel zoekt een echte vriend’ is het eerste boek in de reeks. Hobbel zijn leven als huiskat is snel voorbij wanneer hij in de vuilnismand terecht komt. Het boek vertelt hoe Hobbel daarna op de boerderij een thuis vindt. In ‘Hobbel ontdekt een raar dier’ wordt er bezoek op de boerderij verwacht. Een krokodil, een dinosaurus of nog een konijn? Wanneer niemand de nieuwkomer herkent, gaan alle dieren bang schuilen. Behalve Hobbel, want hij weet hoe het is om ergens aan te komen waar je niemand kent.

KDB

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet