Laatste nieuws:
Fietsenstallingen station worden vernieuwd

Hinder centrum tussen 12 en 16 april

Tussen 12 en 16 april staan er werken gepland in de Hoevensebaan, Christiaan Pallemansstraat en Engelselei.
Hoevensebaan

Firma Willemen zal het wegdek van de Hoevensebaan vernieuwen en dit vanaf de Parijse Weg tot net voorbij het kruispunt met de Sevenhanslei. De bovenste asfaltlaag zal worden verwijderd en er wordt een nieuwe kleef- en asfaltlaag aangebracht. Daarnaast worden ook een aantal riooldeksels vernieuwd.
Tijdens de werken wordt de rijbaan volledig onderbroken. Er wordt een omleiding voorzien via de Antwerpsesteenweg en Klein Heiken en dit in beide richtingen. Fietsers kunnen wel gewoon passeren.

Christiaan Pallemansstraat

Om de nieuwbouw in de Dorpsstraat en Christiaan Pallemansstraat van elektriciteit te voorzien, moet de capaciteit van het net verhoogd worden. Daarom zal Fluvius de nutsleidingen in de C. Pallemansstraat vernieuwen tussen 12 en 16 april. De werken vinden plaats tussen huisnummer 9 en de Dorpsstraat.
Tijdens deze werken wordt de rijbaan (C. Pallemansstraat) richting Dorpsstraat afgesloten ter hoogte van de werfzone, behalve voor fietsers. Er wordt een omleiding voorzien richting de Dorpsstraat langs de Sparrenlaan en Philippe Spethstraat. Voor het verkeer komende van de Antwerpsesteenweg blijft de doorgang gewaarborgd.

Engelselei

Vanaf maandag 29 maart worden er door Pipda en Fluvius nieuwe leidingen voor water, gas en elektriciteit aangelegd in de Engelselei. De werken vinden hoofdzakelijk plaats aan het voetpad aan de even zijde. Voor deze werken zal de Engelselei afgesloten worden voor het verkeer tussen 12 en 16 april. Fietsers kunnen wel gewoon passeren. Tussen 29 maart en 9 april zal verkeer wel mogelijk zijn.

De Lijn

De haltes van De Lijn op de Hoevensebaan en in de Christiaan Pallemansstraat worden tijdens deze werken niet bediend. De bussen die de Hoevensebaan bedienen volgen de omleiding via het Klein Heiken, maar bedienen wel de haltes aan het Dorpsplein. Halte Dorpsplein zal tijdens de werken de eindhalte zijn voor lijn 650.

Bron: gemeente Kalmthout
Foto: Pxhere

Facebook25
Facebook
Twitter