Laatste nieuws:
het zzzoemt in de bib Week van de Bij

het zzzoemt in de bib: Week van de Bij

De bib neemt deel aan de Week van de Bij, die loopt van 2 tot 9 juni. Op 8 juni kom je in de bib te weten hoe je een bijenhotel maakt.

Bijen leveren een heel grote bijdrage aan onze samenleving. Bestuiving door insecten is noodzakelijk voor meer dan 75 % van de voedingsgewassen. Honingbijen, solitaire bijen en hommels zorgen ervoor dat we kunnen genieten van heerlijk fruit zoals kersen, appelen, braambessen, frambozen en mango’s. Ook groenten zoals courgettes, paprika’s, avocado’s zouden verdwijnen zonder de bij. In de bib krijgt de bij dus de aandacht die ze verdient, tijdens de Week van de Bij!

luisterbijtjes – 5 juni

Een speciale versie van Luistervinken is er op woensdag 5 juni in de hoofdbib. De Kamishibai wordt tevoorschijn gehaald! Met dit Japans vertelkastje trakteert de bib kinderen van 3 tot 10 jaar op een prachtig verhaal over bijen.

Luistervinken start om 14.30 uur en duurt een half uurtje.

bijenhotel: wees er… bij – 8 juni

Het zzzooemt op zaterdag 8 juni pas helemaal in de bib, met allerlei bijzondere activiteiten. Zo kan je samen met Natuurpunt Kapellen een echt bijenhotel maken.

Inschrijven voor deze workshop doe je hier. Wees er snel bij, het aantal deelnemers is beperkt. Deelname kost € 4 en je bent welkom tussen 10.00 en 12.00 uur.

(Vanaf 6 jaar.)
grime en een échte imker

Grimeurs toveren kinderen tussen 10.00 en 12.00 uur gratis om tot een bijtje. Wil je nog meer weten over bijtjes? Er is op 8 juni eveneens een echte imker te gast in de bib. Aan de hand van een bijenkijkkast en imkermateriaal vertelt hij je alles over de bijen.

BIJ de boeken

Zin om thuis aan de slag te gaan om de bijen een handje te helpen? Een restaurant voor bijen maken, bijvoorbeeld? In de bibcollectie vind je heel wat informatie over bijen, het houden van bijen, bijenplanten en het knutselen van insectenhotels. Neem een kijkje op kapellen.bibliotheek.be.

hive for life

Voor groot en klein is er ook Hive for life. In deze game vind je puzzels, kwisvraagjes, memory, een doolhofspel, een bloementapijt, een nectarspel, … Hive for life is een app en kan je downloaden via www.weekvandebij.be.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook18
Facebook
Twitter
Visit Us