Laatste nieuws:
Het eikenprocessierupsenseizoen is begonnen!

Het eikenprocessierupsenseizoen is begonnen!

Eikenprocessierupsen kunnen voor flink wat overlast zorgen: de haartjes van de rups zorgen voor huiduitslag en hevige jeuk. Meestal verdwijnen die klachten zonder behandeling binnen de 2 weken. Daarom is het belangrijk om te proberen élk contact met deze rupsen te voorkomen en is het zeker geen goed idee deze nesten zelf te bestrijden.

Gebruik geen insecticiden

Deze middelen kunnen schadelijk zijn voor onze omgeving en de irriterende haren blijven gewoon actief.

Gebruik geen hogedrukreiniger

De rupsen wegspuiten met een hogedrukreiniger is ook geen goed idee. Doe je dit wel, kunnen de brandharen van de rupsen immers via de lucht verspreid worden.

Vraag hulp

Heb je een nest van eikenprocessierupsen gespot? Verwittig dan de vrijwillige hulpdienst Stabroek via het nummer 03 664 86 06. Neemt er niemand op, spreek dan gewoon een boodschap in waarna later terug contact met je opgenomen zal worden om een afspraak te maken. Het verwijderen van de nesten is gratis voor inwoners van Stabroek.

Voor nesten hoger dan 6 meter neem je contact op met de milieudienst 03 210 11 50. Deze verwijdering gebeurt door een gespecialiseerde firma in plaats van de vrijwillige hulpdienst.

Bron: Gemeente Stabroek
Foto: PxHere