Laatste nieuws:
Heraanleg voetpaden Schelpheuvelstraat en Leemstraat

Heraanleg voetpaden Schelpheuvelstraat en Leemstraat

Vanaf maandag 14 februari start de gemeente met de heraanleg van de verouderde voetpaden in delen van de Schelpheuvelstraat en de Leemstraat.

Het project loopt aan één zijde van de Leemstraat, vanaf het kruispunt met de Korte Leemstraat, tot aan het kruispunt met de Schelpheuvelstraat. In de Schelpheuvelstraat reikt de werfzone van de Bergenvenstraat tot aan het kleine fietspaadje richting Etting. Het gaat daar voornamelijk om voetpaden in slechte staat (putten, barsten …) die de gemeente wil wegwerken.

Groene veiligheidsstrook

De zone in de Leemstraat wordt aangelegd zoals dat in een eerdere fase gebeurde in de buurt van de kleuterschool, met een groene bufferstrook tussen het voetpad en de rijweg. Zo bieden we extra bescherming aan de vele (jonge) voetgangers die dagelijks gebruikmaken van het voetpad.

Omleidingen

Er komt een omleiding in drie fasen:
Fase 1: omleiding via Paviljoenweg – Nieuwe Heikant – Schelpheuvelstraat
Fase 2: omleiding via Leemstraat – Heikantstraat – Rinkvenstraat – Paviljoenweg
Fase 3: omleiding via Velodreef – Heikantstraat – Rinkvenstraat – Paviljoenweg – Nieuwe Heikant
De werken nemen een 7-tal weken in beslag. Slechte weersomstandigheden kunnen de planning doen opschuiven.

Stoepenplan voor Heikant

De infrastructuurwerken – een investering van 150.000 euro – kaderen in een globaal stoepenplan voor Heikant. Daarmee wil de gemeente Essen het straatbeeld in de wijk stapsgewijs verfraaien en vooral veiliger en toegankelijker maken. In 2018 vonden al tal van verbeteringswerken plaats in de ruimere school- en woonzorgomgeving. Toen kreeg het oostelijke deel van de Maststraat (tussen de Epicealaan en de supermarkt) en de Leemstraat (tussen de supermarkt en de Heikantvenstraat) al nieuwe bomen en voetpaden. Het resterende stuk tussen de Korte Leemstraat en de Heikantvenstraat wordt nog op een later tijdstip aangepakt.

Voor vragen of bijkomende informatie kan je altijd terecht bij de dienst Openbare Infrastructuur.

Downloads

Essen – Leemstraat FASE 1 – 2 – 3.pdf

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook36
Twitter
Follow Me
Tweet