Laatste nieuws:
Heraanleg fietspaden Venusstraat Vaartstraat

Heraanleg fietspaden Venusstraat/Vaartstraat

Zoals jullie allicht weten is de brug van de Vaartstraat sinds 27 augustus afgesloten voor alle verkeer. De Vlaamse Waterweg nv vervangt de huidige ophaalbrug door een gloednieuw exemplaar. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) maakt van de afsluiting gebruik om de fietspaden van de Venusstraat/Vaartstraat te vernieuwen tussen het kruispunt met de Gasthuisstraat en de brug. Deze werken starten vanaf maandag 8 oktober en duren tot eind november.

Vernieuwing fietspaden

Langs beide zijden van de Venusstraat /Vaartstraat vernieuwt AWV de fietspaden tussen het kruispunt met de Gasthuisstraat en het kanaal. De huidige fietspaden in klinkers worden opgebroken en vervangen door fietspaden in asfalt. Dat zal het rijcomfort voor fietsers gevoelig verbeteren. De werken starten vanaf maandag 8 oktober langs de kant van het gemeentehuis. Na ongeveer 2 à 3 weken verplaatsen de werken zich naar het fietspad aan de overzijde (kant ‘De Statie’). In de derde en laatste fase (1 week) worden de fietspaden ter hoogte van de brug langs beide kanten vernieuwd. Volgens de planning zullen de werken aan de fietspaden rond eind november klaar zijn.

Fase 1: tussen Gasthuisstraat en Kanaallaan (kant gemeentehuis)
Fase 2: tussen Gasthuisstraat en Kanaallaan (kant ‘De Statie’)
Fase 3: vanaf kruispunt Kanaallaan tot brug (langs beide kanten, +- 45m)
Venusstraat/Vaartstraat enkelrichting tot eind november
Tijdens de werken aan de fietspaden wordt er één rijstrook ingenomen en geldt er eenrichtingsverkeer in de Venusstraat/ Vaartstraat. Richting het kanaal blijft er steeds lokaal verkeer mogelijk, verkeer richting het centrum volgt een plaatselijke omleiding.

Lokaal verkeer richting het kanaal blijft steeds mogelijk. Plaatselijk verkeer kan terugkeren naar het centrum via de Kanaallaan en de Van Pulstraat. Na fase 2 is de N133 opnieuw in beide richtingen open tussen de Gasthuisstraat en de Kanaallaan. Doorgaand verkeer volgt de bestaande omleiding via Groot Veerle, Mallebaan (N153) en Heiken/Lessiusstraat (N115). Deze omleiding geldt tot het einde van de werken aan brug 10. De haltes van De Lijn in de werfzone worden tijdens de werken aan de fietspaden niet bediend. Meer info over de dienstregeling van het openbaar vervoer op www.delijn.be. Fietsers kunnen tijdens de werken gebruik maken van het fietspad aan de overzijde.

Lokale bereikbaarheid

De aannemer zal ervoor zorgen dat bewoners en handelaars in de werfzone zo goed mogelijk aan hun eigendom geraken tijdens de werken en zo goed mogelijk bereikbaar blijven. Inritten blijven meestal vlot bereikbaar met de wagen, behalve tijdens specifieke werken zoals het opbreken van het fietspad ter hoogte van uw perceel of het aanbrengen van de toplaag asfalt. De aannemer zal bewoners hiervan tijdig verwittigen met een briefje in de bus.

Blijf op de hoogte

Op de website www.wegenenverkeer.be/brecht kan je steeds de meest actuele informatie over de werken aan de fietspaden raadplegen. Meer info over de werken aan brug over het kanaal kan je terugvinden op de site van De Vlaamse Waterweg nv: www.vlaamsewaterweg.be/werken.

Agentschap Wegen en Verkeer

Heb je nog vragen over dit project? Je kan AWV steeds op eenvoudige wijze contacteren via het digitaal meldingsformulier: www.wegenenverkeer.be/contactformulier.

Bron: gemeente Brecht
Foto: © Google Streetview

Facebook6
Facebook
Twitter
Visit Us