Laatste nieuws:
Hennepteam ruimt op zes plekken hennepkwekerijen

Hennepteam ruimt op zes plekken hennepkwekerijen

Het hennepteam van politiedistrict De Markiezaten heeft woensdag 30 augustus op zes plekken hennepkwekerijen opgerold. In totaal zijn 713 planten in beslag genomen en vernietigd.

Bergen op Zoom
In een woning aan de Beiershil bleek geen hennepkwekerij in de woning te zijn. Wel stonden er in de tuin twee forse hennepplanten. De eigenaar tekende afstand van de planten en deze zijn in beslag genomen.

Aan de Wilgenhof werd een professioneel ingerichte hennepkwekerij inbeslaggenomen. In de kwekerij werden 457 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. In de woning werd een verdachte aangehouden. Uit sporen werd vastgesteld dat er sprake was van voorgaande oogsten. De auto van de verdachte is in beslaggenomen. Verder bleek dat er een illegale aftakking op de energiekabel was gemaakt. De energietoevoer is door de netwerkbeheerder afgesloten.

In een pand aan het Noorwegenpad werd in samenwerking met de wijkagent, in een slaapkamer een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De bewoner werd ter plaatse aangehouden. Uit onderzoek wordt het vermoeden versterkt dat de man onder druk werd gezet door anderen om in een slaapkamer van zijn woning de hennepkweek toe te laten. In de kamer stonden 210 hennepplanten. Ook in deze woning werd de elektriciteit illegaal afgetakt. Door een directe betaling werd de aansluiting ter plaatse hersteld en de woning op het netwerk aangesloten.

Spoorstraat
Aan de Spoorstraat in Roosendaal werd in een woning in een kweektent een hennepkwekerij inbeslaggenomen. In de kweektent stonden 40 hennepplanten. Deze zijn inbeslaggenomen. De eigenaar werd ter plaatse aangehouden.

Klundert
In een tuin aan de Ambachtsherenweg in Klundert werd in een speciaal daarvoor gemaakt hok een zeer grote hennepplant en 3 kleinere hennepplanten inbeslaggenomen. De eigenaar werd niet aangetroffen, maar is uitgenodigd voor verhoor later deze week.

Verder onderzoek
Alle aangehouden verdachten zijn inmiddels verhoord en tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De inbeslaggenomen hennepplanten zijn vernietigd en de inbeslaggenomen kweekgoederen zijn ter vernietiging afgevoerd. De politie doet verder onderzoek naar de verschillende zaken.

Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties).

Bron: Politie.nl

JV

Facebook5
Facebook
Twitter
Visit Us