Laatste nieuws:
Hennepkwekerijen gevonden in twee woningen

Hennepkwekerijen gevonden in twee woningen

Roosendaal – Dinsdag heeft het districtelijk hennepteam Markiezaten enkele woningen in Roosendaal bezocht na signalen van hennepteelt. Op twee adressen is daadwerkelijk een hennepkwekerij aangetroffen. Er is niemand aangehouden.

In een woning aan de Marconistraat zijn een deel van de huiskamer, de schuur en drie slaapkamers ingericht en in gebruik als hennepkwekerij. Duidelijk is dat dit al langere tijd gebeurd. In één van de kweekruimten heeft blijkbaar een korte brand gewoed gezien de zwart geblakerde wanden. Uit de woning zijn in totaal 615 hennepplanten weggehaald. Sporen wijzen erop dat er eerdere oogsten zijn geweest. De woning is van het energienet afgesloten, omdat er sprake is van diefstal stroom.

Zolder
Op de zolder van een woning aan de Enclaveberg is een recent geoogste hennepkwekerij aangetroffen. Uit onderzoek is vastgesteld dat ook deze kwekerij langere tijd in bedrijf is geweest. In de ruimte staan 140 kweekpotten gereed voor een nieuwe oogst. Ook hier is er sprake van diefstal stroom, zodat ook deze woning van het energienetwerk is afgesloten.

Gepeperde rekening
Van beide kwekerijen wordt een voordeelberekening gemaakt en dat bedrag zal bij de verdachten worden teruggehaald. Ook wacht hen nog een gepeperde energierekening. Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Alle inbeslaggenomen goederen met een waarde van enkele tienduizenden euro’s en de hennepplanten met een geschatte straatwaarde van 125.000 euro zijn inmiddels ter vernietiging overgebracht.

Bron: Politie.nl
Foto: Pixabay

Facebook43
Facebook
Twitter
Visit Us