Laatste nieuws:
Helikopters doen vanaf september op maandag vliegoefeningen op vliegbasis Woensdrecht

Helikopters doen vanaf september op maandag vliegoefeningen op vliegbasis Woensdrecht

Vanaf september komen er elke maandagavond Chinook-, Apache- of Cougar-helikopters oefenen op Vliegbasis Woensdrecht. Voor Essen zal de geluidshinder eerder beperkt zijn omdat er boven Nederlands grondgebied wordt gevlogen.

Vanaf 6 september komen er elke maandagavond van 19.00 tot 22.00 uur één of meerdere toestellen van het Defensie Helikopter Commando in Gilze-Rijen trainen op de luchtmachtbasis bij Hoogerheide. Het geluid zal zwaarder zijn dan bij de lesvliegtuigen en zal wat langer aanhouden. Het kan gaan om een enkele Chinook (een zware helikopter met twee rotorbladen), één of meerdere Apache helikopters of een Cougar. De helikopters zullen tactische manoeuvres uitvoeren op diverse hoogtes, procedures oefenen, een plek naderen en weer vertrekken en verticaal landen. Om tien uur ‘s avonds vertrekken ze terug naar Gilze.

Wie hinder ervaart, kan dat melden bij de geluidsklachtencommissie COVM, die beoordeelt of oefenende militairen zich aan de regels houden. Maar de kans op geluidshinder voor Essen is zeer klein.
https://www.defensie.nl/onderwerpen/klachten-en-schadeclaims/geluidsoverlast/klachtenformulier

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay