Laatste nieuws:
Heilig-Hart-van-Jezuskerk tijdelijk ingericht als noodvaccinatiecentrum

Heilig-Hart-van-Jezuskerk tijdelijk ingericht als noodvaccinatiecentrum

Vanaf maandag 28 tot en met woensdagnamiddag 30 juni 2021 krijgen dak- en thuislozen en mensen zonder wettige verblijfplaats dankzij de Eerstelijnszone Antwerpen Oost, Dokters van de Wereld, stad Antwerpen en het vaccinatieteam van Spoor Oost, in de kerk het één-prik-vaccin van Johnson & Johnson toegediend.

Buitenbeentje

De parochiekerk van het Heilig Hart in de bruisende Antwerpse stations- en Atheneumbuurt, bestaat al sinds 1933 en mag je gerust een buitenbeentje noemen. De niet-beschermde kerk leek lange tijd bestemd voor afbraak, maar werd gelukkig tijdig opgewaardeerd als religieuze ruimte. Het priesterkoor werd herbestemd voor de Byzantijnse ritus, de koepelruimte voorbehouden voor de Latijnse ritus.

Heilig-Hart-van-Jezuskerk tijdelijk ingericht als noodvaccinatiecentrum2

Huiskamerproject voor dak- en thuislozen

Met een uitgesproken levendige populatie van allochtone christenen én een internationaal pastoresteam, fungeert ze vooral als zondagskerk voor Antwerpen-Noord. Sinds 2003 herbergt de Heilig-Hart-van-Jezuskerk ook ‘t Vlot, een huiskamerproject voor dak- en thuislozen. Ze kennen het gebouw en de werking erg goed. Toen de Eerstelijnszone Antwerpen Oost en stad Antwerpen op zoek gingen naar een geschikte locatie voor de uitrol van een tijdelijk noodvaccinatiecentrum, leek de Heilige-Hartkerk dus een evidente keuze.

Welkom voor coronaprik

Vanaf gisteren, 28 juni, tot en met woensdagnamiddag 30 juni zijn dak- en thuislozen en mensen zonder wettige verblijfplaats er met of zonder afspraak welkom voor hun coronaprik. Trekkers van dit initiatief zijn de Eerstelijnszone Antwerpen Oost, Dokters van de Wereld, de Heilige Hartparochie en de stad Antwerpen. Het ondertussen geroutineerde vaccinatieteam van Spoor Oost zorgt voor de vlotte organisatie. Tegen woensdagavond zal er in de kerk geen spoor meer te bekennen zijn van vaccinatiebedrijvigheid: dan staat de kerk terug op orde, klaar voor de volgende eucharistieviering van zondag 4 juli.

Bron: Bisdom Antwerpen
Foto’s: © Kathleen Debruyne

Facebook15
Twitter
Follow Me
Tweet