Heidelandrally trekt naar Zeeuws-Vlaanderen

Heidelandrally trekt naar Zeeuws-Vlaanderen

Voor de tweede keer organiseert Rotaryclub Antwerpen-Heideland op zondag 14 mei 2023 de Heidelandrally. Aan deze rally kan deelgenomen worden met een ‘gewone’ auto, een ‘super-car’ of met een ‘classic car’.Tijdens de Heidelandrally gaat het niet om de snelheid van de auto, maar om de oplettendheid en oplossingsgerichtheid van de deelnemers. Tussendoor wachten immers een aantal pittige vragen op een antwoord. Alles werd samengesteld door ervaren rallyrijders, die een toch doorheen Zeeuws-Vlaanderen vol uitdagingen uitstippelden.

Het goede doel

De opbrengst van dit evenement gaat naar de organisatie U/TURN. Die wil mensen met een beperking laten inzien dat een beperking geen beperking van het leven mag zijn. Ze doen dat door avontuurlijke tochten te organiseren in binnen- en buitenland. Begeleid door vrijwilligers (die hun reis zelf betalen) verleggen de deelnemers hun grenzen en doen ze ondanks hun beperking dingen die ze voorheen nooit voor mogelijk achtten. Elkaar helpen is de rode draad doorheen deze back-to-basics-ervaring. Doelstellingen van U/TURN zijn: acceptatie en revalidatie bevorderen op weg naar (her-)integratie in de samenleving.

Veel volk

Ondertussen hebben al meer dan 50 rallyteams ingeschreven, waaronder een groot aantal bezitters van ‘old-timers. ‘Spotters’ kunnen aan de start en aankomst die bolides van nabij bewonderen. Maar ook de ‘gewone’ autobezitter is meer dan van harte welkom. Het vertrek is gepland om 9 uur aan BMW-garage Meeusen aan de Brasschaatsteenweg 318 in Kalmthout. Daar verzamelen de deelnemers vanaf 8 uur om de startformaliteiten af te werken en te genieten van een ontbijt. Na een uitgebreide tocht door Zeeuws-Vlaanderen worden de deelnemers rond 17.30 uur terugverwacht aan de Mastenhoeve, Kapelsestraat in Kapellen. De dag wordt daar afgesloten met een barbecue en rond 19 uur worden de winnaars bekendgemaakt en volgt een cheque-overhandiging van het sponsorbedrag aan de vrijwilligers van het project U-TURN.

Inschrijven kan via antwerpen-heideland.rotary2140.org

MLH

Afbeelding: © Rotary Antwerpen-Heideland

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet


Alarm Van Loon en Benga Security zijn nu één!