Heide gaat voor Warmste Week

Heide gaat voor de ‘Warmste Week’

Vorige week maakten Studio Brussel en MNM (VRT) de projecten bekend welke in aanmerking komen voor steun in het kader van de Warmste Week.

Athletes for Hope VZW

De projecten werden geselecteerd in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting. Eén van de projecten is die van ‘Athletes for Hope VZW’. Het is een project uit onze buurgemeente Wuustwezel, er was geen enkel Kalmthouts project aangenomen. In Wuustwezel werd een ‘rehab-weide ingericht’, die in de herfst van dit jaar in gebruik werd genomen. Deze weide staat open voor zowel kinderen met een verlamming als alle kinderen met een beperking om, hetzij fysiek, hetzij mentaal, te revalideren. De rehab-weide vormt een oase van rust, waar de combinatie van natuur en de warmte van minipaardjes-therapie helend zal werken voor lichaam en geest. ‘Athletes for hope’ is een project van de groep rond Marc Herremans, de atleet die in 2002 door een val met de fiets tijdens een training in Lanzarote zwaar verlamd geraakte en in een rolstoel terecht kwam.

Heide gaat voor Warmste Week2

Heide draagt zijn steentje bij!

Enkele mensen uit Heide, Clarisse De Rydt, Paul Lion, Luc Wuyts en Louis van den Buijs, staken de koppen samen om ook in onze gemeenschap een actie te starten, die bijdraagt aan het grote geheel. Met al meer dan honderd nummers heeft ‘Heide vertelt’ jullie de laatste tijd verblijd. Dat konden ze afleiden uit de vele positieve reacties, die er waren ter gelegenheid van het honderdste nummer. In ruil laten ze geheel vrijblijvend een rekeningnummer achter, waar bedragen naar kunnen overgeschreven worden. Hoe groot of klein ze ook zijn, alles is welkom. De gelden gaan verdeeld worden door de Koning Boudewijnstichting, ze gaan dus ook naar de ‘VZW Athletes for Hope’ uit Wuustwezel. Zij zullen deze besteden aan hun project rehab-weide. Kijk ook eens op de website van deze vereniging: www.afhrevalidatieweide.be. In het krantje ‘Heide vertelt’ worden jullie op de hoogte van het verloop van de actie.

Giften kunnen gestort worden op rekeningnummer: BE83 7370 5893 4415 onder vermelding van: Heide voor rehab.

Foto’s: VZW Athletes for hope

LvdB

Facebook29
Twitter
Follow Me
Tweet