Laatste nieuws:
Harde werkers zorgen voor vroegere opening Stationsstraat-.docx

Harde werkers zorgen voor vroegere opening Stationsstraat

Dat de Stationsstraat bij de Kammenstraat gesloten was, zorgde voor heel wat verkeerschaos in het centrum tijdens de spitsuren. Lange wachtrijen bij de tijdelijke stoplichten op het kruispunt met de Oude Baan, waar ook de politie het verkeer kwam regelen. Anders was het onmogelijk was om linksaf te slaan vanwege het tegemoetkomende verkeer. Zo duurde het tijden voordat je Essen zelfs maar uit was. Maar daar komt nu allemaal een eind aan.

Harde werkers zorgen voor vroegere opening Stationsstraat2

Vijf dagen eerder!

De arbeiders die het zware werk snel en vakkundig hebben verricht, komen niet allemaal uit de directe omgeving. Integendeel, ze komen uit Limburg, Brussel, Turnhout en Oost- en West-Vlaanderen. Soms moesten ze voor ze in Essen aan de slag gingen, ook nog ergens anders aan het werk, om dan hier weer verder te gaan. Na een zware dag moest er dan nog een heel eind gereisd worden om thuis te komen.
Maar lange reistijden en dus lange dagen deed niets af aan hun inzet en vanaf 9 maart is de Stationsstraat weer open, vijf dagen eerder en dat is heel wat!

Foto’s: Machteld Verrycken

NN

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.