Laatste nieuws:
Handelaar en Duffelaarstraat afgesloten voor testen leiding

Handelaar en Duffelaarstraat afgesloten voor testen leiding

Fluvius legde de voorbije maanden een nieuwe gasleiding aan vanaf de Gageltjes, langs het Handelaar, de Roosendaalsebaan en de Kalmthoutsesteenweg tot aan de Duffelaarstraat. Die leiding dient om de omschakeling van arm naar rijk gas te maken.

Voor de leiding gebruikt kan worden, test Fluvius die meermaals en onder alle omstandigheden. Om die testen te doen, wordt het Handelaar ter hoogte van de Roosendaalsebaan van maandag 15 juli tot en met dinsdag 23 juli afgesloten. Ook in de Duffelaarstraat staan er enkele dagen testen op de planning in dezelfde periode.

De testen gebeuren met luchtdruk, niet met gas. Fluvius onderzoekt op die manier of de leiding de drukverschillen kan dragen én of er nergens druk verloren gaat. Pas als al die testen positief uitdraaien, sluit Fluvius de nieuwe leiding aan. Dat gebeurt tussen 26 en 30 augustus. Ook dan zullen het Handelaar en de Duffelaarstraat een week afgesloten zijn.

Vermijd in die periode Achterbroek als je er niet moet zijn. Doorgaand verkeer volgt best de grote omleiding via Wuustwezel of Wildert.

Landbouwwegen als de Leyterstraat en Kruisbos zijn verboden voor autoverkeer. Respecteer dat verbod. De politie controleert en verbaliseert er regelmatig. Het zijn namelijk de aangewezen wegen voor fietsers om veilig en rustig Achterbroek te bereiken.

INFO: info@hetpluspunt.be, 03 620 22 40

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook41
Twitter
Follow Me
Tweet