Laatste nieuws:
Halloween griezeltocht

Halloween griezeltocht

Halloween griezeltocht doorheen de prachtige voormalige kloostertuin van de Redemptoristen van het College in Essen. Tijdens de spookwandeling kom je de verloren geesten tegen die op zoek zijn naar de sleutel om hun gevangenis te ontsnappen. Achter elk struik, boom of muur kan de schrik van je leven zitten.Durf jij dit domein van de zwarte zielen te betreden?

Honderden jaren geleden, bestonden de gronden waar nu Essen ligt, uit moerassen en ondoordringbare bossen. Deze gronden waren eigendom van paus Gregorius III uit Rome en werden beheerd door de Vlaamse baron Bartholomeus Van Hoeyteldonck. Door het ruige karakter van dit stuk land, was het zeer slecht toegankelijk waardoor het een toevluchtsoord en schuilplaats geworden was van de verschrikkelijkste misdadigers uit die tijd.
Omdat de paus wegens geldgebrek de gronden wilde verkopen aan de kroon van Spanje, kreeg de baron de opdracht om het te ontdoen van al het misdadig ongedierte. Hij kreeg daartoe een pauselijk vrijgeleide om iedere schurk naar eigen believen te vermoorden. Dit vrijgeleide werd gesymboliseerd door het gouden medaillon dat hij van de paus ontvangen had en tijdens zijn moordtochten droeg. Wanneer een misdadiger zijn laatste adem uitblies in het bijzijn van het medaillon, werd hem meteen de toegang tot de hemel ontzegd. Hierdoor zijn de geesten van de schurken hier blijven rondhangen. Tijdens zijn laatste moordtocht is de baron het medaillon in het moeras verloren.
Om zijn familie te beschermen tegen de verloren zielen, heeft de baron op zijn sterfbed een zielenhoeder aangesteld, die ervoor moet zorgen dat deze dwaallichten het gebied niet kunnen verlaten.
De laatst gekende hoeder was pater Godts. Hij bouwde in 1908 het College met kerk, klooster, internaat en tuin. In werkelijkheid is de tuin een gewijde gevangenis waar de zwarte geesten in opgesloten zitten.
Alleen tijdens halloweennacht krijgen de geesten, dankzij de duivel, de kans om uit hun gevangenis te ontsnappen, via de hellepoort die dan verschijnt, om wraak te nemen op de nazaten van baron van Hoeyteldonck. De duivel laat hen enkel door wanneer ze hem het pauselijk medaillon bezorgen.
Op halloweennacht, worden de geesten terug vleselijk en gaan ze op zoek naar het verloren medaillon. Wee dus diegene met bloedbanden met baron Van Hoeyteldonck die op halloweennacht deze gewijde gronden in de tuin betreden.

Kinderen mogen overdag tijdens de “spokenvangers speeldag”, die op hetzelfde terrein doorgaat, helpen met de griezeltocht voor te bereiden.

Wanneer : ma 31/10/16 van 19:00 tot 22:00
Locatie : Kloostertuin redemptoristen College, Rouwmoer 7, 2910 Essen
Prijs : € 5,00 (Basisprijs: € 5; kinderen tot 10jaar: € 3)

Bron en foto: VVV Essen

JV

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us