Laatste nieuws:
Guido krijgt een nieuwe watertempel

Guido krijgt een nieuwe watertempel

Tien jaar geleden mocht de Hofleverancier uit Ekeren een aantal grote steuren verwelkomen vanuit Frankrijk. Er was één exemplaar bij die imposant was. Hij kreeg een speciale plaats in tuinvijver van de winkel, omdat de verkoopbakken te klein waren. Intussen werd hij de mascotte van de zaak en kreeg hij de naam ‘Guido’.

De foto met Guido is ondertussen 10 jaar oud en in die tijd is hij nog meer gegroeid. Hij is nu ongeveer 2m10 lang en weegt een 60 kilo. Er wordt gezegd dat het de grootste steur in België is.

De huidige verblijfplaats werd te klein. Om deze redenen is er een nieuwe ‘zwem’vijver gebouwd. Een vijver van 13 m op 8 meter wordt zijn nieuwe paradijs. Het diepste punt is 2m20. In de vijver is een cirkel gemaakt, waar je in kan gaan staan. Zo heb je het gevoel dat je in de vijver staat, tussen de vissen. Door de nieuwe filtertechnieken die gebruikt worden in de vijver, zal het water permanent glashelder blijven.

Dinsdag 20 maart 2018 is de grote dag aangebroken. Om 13.00 zal Guido naar zijn nieuwe verblijfplaats verhuizen. Wil je een kijkje nemen naar Guido in zijn nieuwe behuizing? Je bent welkom tijdens de Opendeurdag op 24 en 25 maart van 10:00 -17:00.

Bron en foto’s: Hofleverancier Ekeren

Facebook6
Facebook
Google+
Twitter
Visit Us