Laatste nieuws:
grote-belangstelling-voor-aanplanting-schitterend-geboortebos

Grote belangstelling voor aanplanting schitterend geboortebos

Zondag 6 november verzamelde een 170-tal gezinnen zich in de Schippersdreef om samen met andere jonge Brechtenaren een nieuw bos te realiseren.

Vol enthousiasme en bij droog weer staken meer dan 230 kinderen samen met hun familie vanaf 10 uur ‘s morgens de handen uit de mouwen om maar liefst 2390 nieuwe bomen te planten.

In februari 2016 plantten heel wat lagereschoolkinderen uit Brecht een eerste stuk bos. Op zondag 6 november was de uitbreiding in handen van kinderen geboren tussen 2010 en 2016 en hun familie. Het geslaagde evenement, een organisatie van de gemeente Brecht in samenwerking met de Gezinsbond, Bosgroep Antwerpen Noord en Regionaal Landschap de Voorkempen, lokte meer dan 600 inwoners naar de Schippersdreef voor een gezamenlijke aanplant.

geboortebos

Het resultaat is een heus geboortebos met symbolisch een aantal grotere geboortebomen omringd door een schitterende variatie aan inheemse struik- en boomsoorten. De Bosgroep zette zijn vrijwilligers in om de aanplanting vlot te laten verlopen en om de nodige tips en tricks rond ‘hoe plant je een boom’ mee te geven. Nadien ontving ieder kind een heus boomdiploma en konden aanwezigen nagenieten met warme soep, tevreden kijkend op het nieuwe bos!

Bosgroep Antwerpen Noord ondersteunt en adviseert boseigenaars bij een duurzaam bosbeheer met aandacht voor natuur en maatschappelijke relevantie. Verhoogde betrokkenheid en inzet van boseigenaars en hun omgeving draagt bij tot een verantwoorde en gedragen toekomst.

Regionaal Landschap de Voorkempen behoudt en versterkt natuur, landschap, erfgoed/identiteit en recreatie. We brengen inwoners en partners samen rond een wervend verhaal over natuur en landschap dat inspireert en voor verbondenheid zorgt.

Bron en foto’s: Provincie Antwerpen

JV

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us