Laatste nieuws:
Grootschalige militaire oefeningen tussen 10 en 15 oktober

Grootschalige militaire oefeningen tussen 10 en 15 oktober

Tussen 10 en 15 oktober vindt in en rond de kazerne van Maria-ter-Heide operatie Firestorm plaats. Het gaat om grootschalige militaire oefeningen waarbij intensief gebruik gemaakt wordt van het Groot en Klein Schietveld. Het Belgisch leger waarschuwt voor geluidshinder, maar tracht eventuele overlast voor omwonenden tot een minimum te beperken. Naast luide knallen is er mogelijk rookontwikkeling waar te nemen in de omgeving.

Militair domein is niet toegankelijk

In de ruime regio rond de kazerne en de oefenterreinen oefenen militairen tussen 10 en 15 oktober zowel te voet als met gepantserde voertuigen en helikopters. Zowel overdag als ‘s nachts wordt daarbij gebruik gemaakt van oefenmunitie die luide knallen en rookontwikkeling kunnen veroorzaken. De locaties van de oefeningen zijn evenwel zo gekozen dat overlast voor omwonenden tot een minimum beperkt wordt, belooft het leger.

Let op: het Groot Schietveld is militair domein en dus niet vrij toegankelijk. De twee verbindingswegen tussen Gooreind en Overbroek (Brecht) zijn evenmin toegankelijk voor publiek! De Wuustwezelsteenweg blijft wel steeds open voor alle verkeer.

Permanent bemand infonummer

Om de veiligheid van omwonenden en voorbijgangers te garanderen, zal Defensie voorafgaand aan een bepaalde actie steeds gericht communiceren over wat er precies zal plaatsvinden, waarom en welke beperkingen er eventueel gelden. Wachtpersoneel zal toezien op het naleven van de veiligheidsrichtlijnen.

Wie tijdens de operatie vragen heeft over een bepaald incident, kan rechtstreeks contact opnemen met Defensie via het nummer 02 442 18 62. Dit nummer wordt 24/7 tijdens de periode van de oefeningen permanent bemand.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pxhere

Facebook260
Twitter
Follow Me
Tweet