Laatste nieuws:
Groep SDS organiseert 'After work for life'

Groep SDS organiseert ‘After work for life’

We speelden al langer met het idee om iets rond de 30ste verjaardag van Groep SDS te doen (mei 1989 opgericht door Jan Schrooyen, vandaag de dag nog altijd trotse zaakvoerder).

Oké, het is geen zilveren of gouden jubileum, maar we konden dit toch moeilijk onopgemerkt laten voorbijgaan… Toen het project rond de ‘Veerkrachtige Dorpen’ zich ontplooide en duidelijk werd dat er allerhande activiteiten op en rond het Heuvelplein zouden georganiseerd worden, zagen we onze kans mooi. Wat een unieke kans om op ons Heuvelplein, knal voor de deur een feestje te geven! Een feestje geven, zo veel mogelijk mensen trakteren. Dat was onze opzet. Ons feest gaat door op vrijdag 24 mei vanaf 16:00 in de vorm van een “After Work For Life”. Voor de winst doen we het niet, maar we wilden er uiteraard wel een groot feest van maken waarop letterlijk iedereen welkom is. Daarom dat we de handen in elkaar sloegen met twee goede doelen. De opbrengst van de bonnenverkoop zal dan ook integraal naar hen gaan!

Eerst en vooral hebben we “Cycling for the Smile of a Child”, het warme project van onze collega Yves Vandeputte.

Al geruime tijd is hij zich aan het voorbereiden op een heroïsche fietstocht komende zomer (van 19/07 tot 27/07) van het warme Spanje helemaal tot in Hemiksem, waar een spetterende slotshow zal plaatsvinden.

Wat drijft deze man?

In 2019 zal het 20 jaar geleden zijn dat zijn dochtertje Shana op bijna 4-jarige leeftijd overleed aan de complicaties op een vorm van kinderreuma. Hij is volop bezig om hier een boek rond te schrijven, maar wil ook enkele initiatieven een hart onder de riem steken en onder de aandacht brengen die in deze sfeer actief zijn. Een onderzoekslijn, in het UZA die moet leiden tot een snellere en betere diagnose bij de verschillende vormen van kinderreuma én de vzw Villamax uit Hemiksem die gezinnen met een zwaar ziek of ongeneeslijk ziek kind gratis een onbezorgde week vakantie aanbiedt.

Groep SDS organiseert 'After work for life' affiche

Daarnaast hebben we er ook voor gekozen om in zee te gaan met Essen for Life, die op hun beurt heel het jaar door een heleboel projecten op touw zetten om een zo groot mogelijke som over te maken aan “Make a Wish” en “Serafien”. Enige tijd geleden mobiliseerden zij bijvoorbeeld een rits straffe artiesten om de single “Je Bent Niet Alleen” op te nemen (waar trouwens ook onze collega Magd Theuns aan meegewerkt heeft!). Tijdens het evenement op vrijdag 24 mei zal tevens hun symbolische vlam onthuld worden, waaraan je ze nog lang in het Essense straatbeeld zal herkennen!

QVL

Facebook39
Facebook
Twitter
Visit Us