Laatste nieuws:
Griep is geen grap! Stevige epidemie verwacht

Griep is geen grap! Stevige epidemie verwacht

Nu de vakantie voorbij is, beginnen we ook onbewust aan het verspreiden van de griep. Dit jaar verwachten we een behoorlijk stevige griepepidemie. Zo vielen er in Australië en Groot-Brittannië al meer doden dan gemiddeld. We hebben er dus alle baat bij om de verspreiding van het virus zo goed mogelijk tegen te gaan. Iedereen kan dat, en wel met volgende tips:

1. Voorkomen is beter dan genezen. Wie zekerheid wil, laat zich dus best jaarlijks een griepvaccin inspuiten. Dat doe je best in november of december.

2. Geen fan van spuitjes? Dan zorg je er maar best voor dat je voldoende weerstand hebt. Mensen met een minder goed functionerend immuunsysteem, worden immers sneller ziek. Gezond leven, voldoende slapen en genoeg drinken zijn sleutelelementen.

3. Hou het proper. Was bijvoorbeeld regelmatig uw handen. Het helpt ook om zo weinig mogelijk je gezicht aan te raken: het griepvirus komt namelijk via de mond, ogen en neus in het lichaam. En aangezien iedereen dezelfde deurklinken gebruikt…

4. Hou het gezond. Als u moet hoesten of niezen, doet u dat bijvoorbeeld best met de hand voor de mond of – nog beter – in uw elleboogplooi. Snuiten doet u voorts best in een wegwerpbare zakdoek.

Ondanks alles toch de volle laag te pakken gekregen? Ga in de eerste plaats niet naar het werk en vermijd daarnaast elk overbodig contact met andere mensen. Raadpleeg uw huisarts en volg de aanbevelingen. Neem geen antibiotica, maar desnoods wel een pijnstiller. Normaal gezien bent u er een weekje later weer bovenop.

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

JH

Facebook19
Facebook
Twitter
Visit Us