Laatste nieuws:
Gratis blad naar het recyclagepark

Gratis blad naar het recyclagepark

Heb je veel bladafval van je eigen bomen? Geen probleem. Breng de bladeren (enkel zuiver blad!) gratis naar het recyclagepark tussen 12 oktober en 19 december.

Je kan de bladeren ook composteren in je eigen tuin. Na enkele maanden zijn ze verteerd en kan je ze gebruiken om de bodem te verbeteren. Essen heeft veel straatbomen. Dat oogt mooi in de lente en de zomer, maar zorgt onvermijdelijk voor bladval in de herfst. Samen ruimen we alles zo goed mogelijk op.

Wat doet de gemeente?

In de herfst plaatst de gemeente bladkorven in straten waar veel bomen staan. Over heel het grondgebied staan er 120 exemplaren. Zij worden leeggemaakt tot 19 december. De locaties vind je hier terug. Het bladafval wordt afgevoerd naar boomkwekerijen die dit gebruiken als winterafdek.

Bovendien zijn er de seizoensgebonden veegwerken van alle straten met goten. De volgende veegbeurt is in november. De nadruk ligt daarbij vooral op het verwijderen van eikels, kastanjes en bladeren.

Wat kan jij doen?

Jij kan de bladkorven vullen met bladeren en boomvruchten, afkomstig van openbaar domein. Huishoudelijk afval of groenafval uit je eigen tuin hoort hier niet thuis.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook9
Facebook
Twitter