Laatste nieuws:
Graffitispuiters opgepakt na melding verdacht voertuig

Graffitispuiters opgepakt na melding verdacht voertuig

Deze nacht meldde een alerte burger een verdacht voertuig in de Wijngaardstraat te Essen. De politieploegen deden zoeking in de omgeving en vonden 2 achtergelaten voertuigen in de Moerkantsebaan. Verderop in de straat konden er 3 personen aangetroffen en gecontroleerd worden. Bij verder nazicht werden er nog 2 personen aangetroffen die de vlucht namen. Na een achtervolging te voet konden deze staande gehouden worden. Bij de arrestatie werden 2 politie-inspecteurs en de 2 vluchters gekwetst. Eén politie-inspecteur is hierdoor een week arbeidsongeschikt.

Nadien werd er een speurhond ingezet voor een grondige controle van de omgeving. Bij deze zoeking werd er nog een persoon aangetroffen, die zich schuil hield in de struiken.

Na onderzoek bleek dat de 6 mannen graffiti wilden spuiten aan het station van Essen. De 2 personen die geweld gebruikten bij de arrestatie werden ter beschikking gesteld van het parket van Antwerpen.

Alweer een bewijs dat elke melding zinvol is. Als je iets verdachts ziet, bel dan onmiddellijk de politie, ofwel via het algemeen telefoonnummer “03 620 29 29” ofwel via het noodnummer “101”. Blijkt de informatie niets concreet op te leveren, dan heeft niemand er last van. Is de informatie wel nuttig, dan kunnen misschien een hele reeks feiten opgelost worden dankzij die gouden tip.

Bron: PZ Grens

JV

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us