Laatste nieuws:
Gooreindse lagere scholen helpen bomen planten

Gooreindse lagere scholen helpen bomen planten

De Fazantendreef in Gooreind is een 160-tal jonge bomen rijker. Donderdagochtend vond in de straat een boomplantactie plaats met de hulp van leerlingen uit de Gooreinde lagere scholen Klim Op en Mater Dei. Zij werden bedankt voor hun inzet met een drankje en een boomplantcertificaat.

Dreefeffect

“We hebben een variatie van esdoorn, paardenkastanje, moeraseik, Perzisch ijzerhout en Japanse kerselaar geplant langs beide kanten van de straat”, vertelt schepen van o.a. leefmilieu en klimaat Pieter Cools (CD&V). “Zo creëren we een dreefeffect in de straat.”

Gooreindse lagere scholen helpen bomen planten2

Risico voor de veiligheid

In de voorbije weken waren al de bestaande bomen gerooid, 42 populieren. “Die waren oud en versleten”, weet schepen Pieter Cools. “Enkele waren al eens omgewaaid en af en toe brak er een grote tak af. Dat vormde een risico voor de veiligheid in de straat. Een aannemer kapte de bomen en freesde de stronken uit, zodat er plaats vrijkwam voor de mooie, jonge exemplaren die nu zijn geplant met hulp van de Gooreinde schoolkinderen.”

Gooreindse lagere scholen helpen bomen planten3

Klimaatdoelstelling

Leerlingen uit het vierde leerjaar van Klim Op en het derde van Mater Dei kwamen helpen bij de plantactie en kregen nadien een boomplantcertificaat van het lokaal bestuur. “De 42 verdwenen bomen werden vervangen door 160 nieuwe straatbomen. Dat betekent dus meer dan honderd extra bomen voor de Fazantendreef, waarmee het groene karakter voor jaren gegarandeerd is. De extra bomen dragen bovendien bij aan onze gemeentelijke klimaatdoelstelling om tegen 2030 voor elke inwoner één extra boom aan te planten op Wuustwezels grondgebied”, aldus schepen Pieter Cools.

Bron en foto’s: gemeente Wuustwezel

Facebook44
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen