Laatste nieuws:
Gemeenten Noorderkempen zetten landbouwgewassen in de kijker

Gemeenten Noorderkempen zetten landbouwgewassen in de kijker

Acht gemeenten uit de Noorderkempen presenteren 50 educatieve borden over 15 landbouwgewassen. Deze samenwerking met landbouwers moet ervoor zorgen dat passanten (vooral fietsers en wandelaars) weten welke gewassen op de velden groeien. Elk gewas wordt bovendien gesierd door een gedicht, ingezonden door inwoners van de gemeenten

Arendonk, Brecht, Essen, Hoogstraten, Kalmthout, Merksplas, Ravels en Wuustwezel slaan de handen in elkaar om hun sterke land- en tuinbouwregio bekender te maken bij hun inwoners en bezoekers. Met het project Waddisda…ophetveld? ontwikkelden ze mobiele infoborden over 15 verschillende landbouwgewassen.

De ludieke borden worden geplaatst aan velden, verspreid over fiets- en wandelroutes in de gemeenten. Inwoners van de gemeenten werden opgeroepen om gedichten in te dienen over de gewassen. De jury selecteerde voor elk gewas één gedicht. Die worden ingesproken door acteur en plattelandsdichter van dienst Stefan Perceval. De filmpjes hiervan zullen te bekijken zijn via een QR-code op de infoborden.

“Dit is een mooi voorbeeld van een LEADER-project: gegroeid van onderuit, veel partners en een mooi kruispunt tussen landbouw en cultuur. Het is heel mooi om te zien hoe aan draagvlak gewerkt wordt voor de land- en tuinbouwsector in dit hoogwaardig landbouwgebied.” vertelt Peter Bellens, voorzitter LEADER MAK+.

Bron: RURANT
Foto: Pixabay

Facebook14
Facebook
Twitter
Visit Us