Laatste nieuws:
Gemeentebestuur van Essen gaat winkelgebied in centrum verfraaien

Gemeentebestuur van Essen gaat winkelgebied in centrum verfraaien

Het gemeentebestuur van Essen gaat het winkelgebied in centrum van de gemeente verfraaien. Het gaat meer bepaald over de Stationsstraat en Nieuwstraat.“Nadat ook in de Hofstraat een nieuw voetpad is aangelegd, gaat men in juni van start met de heraanleg van het voetpad in de Nieuwstraat”, zegt schepen voor Openbare Werken Brigitte Quick (cd&v).

“En dit najaar krijgen Nieuwstraat en Stationsstraat nieuwe verlichtingspalen, die over elkaar komen te staan. Zo zullen er 32 led-verlichtingspalen geplaatst worden. Ze zullen ook voorzien worden van banierhouders zodat speciale acties en evenementen extra aandacht kunnen krijgen. Zo kunnen banners en kerstverlichting over de straat opgehangen worden. De palen verschijnen aan de rand van het voetpad, zodat er voldoende ruimte overblijft om te passeren. De palen zijn ook iets smaller dan de huidige exemplaren. Verder plaatsen we ter hoogte van de bibliotheek een nieuwe fietsenstalling”, weet Quick.

Burgemeester Gaston Van Tichelt, tevens bevoegd voor lokale economie: “Met deze maatregelen verfraaien we de winkelomgeving van Essen, zoals vroeger ook al gevraagd door de winkeliers zelf. Het past in ons plan om het kernwinkelgebied te verfraaien en de handelaars te ondersteunen.”

Bron en foto: CD&V Essen

Facebook25
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen