Laatste nieuws:
gemeente-start-nieuwe-fluoactie

Gemeente start nieuwe fluoactie

De gemeente Essen organiseert voor de tweede keer op rij een fluoactie voor schoolgaande jongeren. Met deze actie benadrukt het gemeentebestuur het belang van zichtbaarheid in deze donkere maanden.

Kleuters en lagere scholen
De kleuters en lagere schoolkinderen sparen stickers met de actie ‘helm op, fluo top’ van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Met een volle spaarkaart kunnen ze gratis naar het Serpentarium in Blankenberge en naar Zoo Antwerpen of Planckendael. Daarnaast deelt de gemeente per school nog een prijs uit aan de klas die de meeste volle kaarten kon verzamelen. Zo kunnen de kleuters een klaspakket in de wacht slepen terwijl de lagere scholen getrakteerd worden op een filmvoorstelling in eigen gemeente.

Ook voor de secundaire scholen
De leerlingen van de secundaire scholen maken wekelijks kans om een prijs uit de prijzenpot te winnen. In de prijzenpot zitten onder andere bons voor een ijsje, een broodje, hoofdtelefoons, inkomkaarten voor fuiven en geschenkkaarten. Elke week worden de weekwinnaars bekend gemaakt op de Facebookpagina en website van de gemeente. Daarbovenop wordt op het einde van de actie uit alle binnengekomen volle kaarten nog één gelukkige winnaar getrokken die met een laptop naar huis mag.

Van de herfst- tot de krokusvakantie
De actie loopt van de herfst- tot aan de krokusvakantie. Uit de vorige editie bleek dat dankzij de actie heel wat meer kinderen fluo dragen. Dit jaar hopen we nog beter te doen!

Bron en foto: gemeente Essen

JV

Facebook2
Facebook
Twitter
Visit Us