Laatste nieuws:
Gemeente neemt maatregelen door stijgende energieprijzen

Gemeente neemt maatregelen door stijgende energieprijzen

De hoge energieprijzen raken iedereen, ook de gemeente Kapellen. Daarom neemt de gemeente een aantal ingrijpende maatregelen om de kosten voor energie onder controle te houden.

De prognoses van het Vlaamse Energiebedrijf (VEB), de gemeentelijke energieleverancier, zijn niet mals. De gemeente Kapellen moet voor energie dit jaar maar liefst 1,2 miljoen euro méér betalen dan de voorbije jaren. In 2023 houden de ramingen het zelfs op 1,5 à 1,6 miljoen euro extra. Die berekeningen maakte het VEB op basis van het verbruik doorheen de jaren in de diverse gebouwen en op andere locaties van het gemeentebestuur.

De gemeente moet dus haar uitgaven beperken om de energiekosten onder controle te houden en neemt daarom volgende maatregelen:

-Er komt in december en januari geen ijspiste op het Dorpsplein. De mogelijkheden voor een alternatief worden nog bekeken.
-Tijdens, maar ook na de Nacht van de Duisternis op 8 oktober wordt de klemtoonverlichting gedoofd aan het Beukenhof, Erfgoedcentrum Hoeve Van Paesschen, ’t Oud-Gemeentehuis, de Sint-Jacobus- en Sint-Jozefkerk.
-Feestverlichting in de straten tijdens de eindejaarsperiode komt er wel, maar beperkter dan vorige jaren.
-De algemene temperatuur in de openbare gebouwen en het zwembad wordt verlaagd naar 19 graden. De temperatuur van het zwembadwater blijft ongewijzigd.
-De digitale infoschermen staan voortaan tussen 22:00 en 07:00 ‘op zwart’.
-De gemeente bekijkt de komende periode waar en hoe er nog meer bespaard kan worden op verwarming, verlichting en andere energievreters.

In de komende herfsteditie van #infokapellen vind je trouwens allerlei tips en tricks om zelf energie te sparen.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: Pixabay

Facebook8
Twitter
Follow Me
Tweet