Laatste nieuws:
Gemeente lanceert Kalmthoutse horecabon

Gemeente lanceert Kalmthoutse horecabon

De gemeente Kalmthout heeft opnieuw een reeks steunmaatregelen goedgekeurd. Zo wordt werk gemaakt van de ‘Kalmthoutse horecabon’. Wanneer de horeca heropent, ontvangt elke Kalmthoutenaar een bon van € 10. Die kan gebruikt worden bij alle Kalmthoutse horecazaken.

Een frisse pint of een gezellige lunch

“Iedereen kijkt erg uit naar een lekkere koffie op een terras, een frisse pint in het café of een gezellige lunch in het restaurant”, vertelt burgemeester Lukas Jacobs. “Bij de opening van de horeca helpen we de Kalmthoutenaren daarom graag op weg met deze bon. We steunen daarmee de horecazaken, die nu al zeer lang gesloten zijn. Alles samen is het goed voor een steun van € 190.000 en het is uiteraard een goede investering in de gezelligheid die gepaard gaat bij het horecabezoek.” Vorig jaar ontving elke inwoner al een Kalmthout-bon van € 10. Die kon toen besteed worden bij alle handelszaken die een periode moesten sluiten en werd gretig besteed in de heidegemeente.

Bedrijven en verenigingen

Ook Kalmthoutse bedrijven en verenigingen kunnen in dit tweede coronajaar rekenen op extra financiële steun van de gemeente. Lukas Jacobs: “De getroffen bedrijven die vanaf 1 maart steun krijgen via het Vlaamse Beschermingsmechanisme, ontvangen automatisch een extra premie van € 300 vanuit de gemeentekas. Voor zelfstandigen in bijberoep bedraagt die premie € 150.” “De Kalmthoutse verenigingen genieten een extra subsidie van 25% boven op de reguliere subsidie die ze dit jaar ontvangen. We maken daarbij geen onderscheid per sector. De steun geldt voor alle Kalmthoutse verenigingen.“

Forse inspanningen

Ook vorig jaar investeerde Kalmthout fors in de lokale economie en de verenigingen. “Kalmthout is één van de weinige gemeenten die deze financiële steun levert aan hun gezinnen, bedrijven en verenigingen”, aldus Jacobs. “Wij kiezen er uitdrukkelijk voor om deze steun te blijven verlenen in deze barre coronatijden. Het is dan ook erg nodig.”

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook73
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken