Laatste nieuws:
Gemeente koopt site Gunfire in Brasschaat

Gemeente koopt site Gunfire in Brasschaat

De gemeente Brasschaat verwerft binnenkort de site Gunfire aan het vliegveld in Polygoon door middel van een minnelijke onteigening. Nu wordt gezocht naar een invulling van de site. Bij de inwoners uit de regio is de site ook bekend als locatie van het Covid-vaccinatiecentrum dat twee jaar lang gevestigd was in één van de legerloodsen.

Gemeente koopt site Gunfire in Brasschaat2

Luchtvaartgebonden activiteiten

Het gemeentebestuur wil de site aan de Licht Vliegwezenlaan voornamelijk herbestemmen met het oog op behoud van het Gunfiremuseum en de luchtvaartactiviteiten van de Aëroclub. Verder wil het de site versterken met de ontwikkeling van luchtvaartgebonden activiteiten, dit alles in relatie tot het naastgelegen natuurdomein Klein Schietveld.

Gemeente koopt site Gunfire in Brasschaat3

Plannen maken

Een marktconsultatie onderzoekt nu alle mogelijkheden om de infrastructuur geoptimaliseerd te gebruiken en te kijken wat er gerealiseerd kan worden. Die verzamelde info moet leiden tot een ideaal concept en tot het vastleggen van de definitieve toekomstige bestemming van de site. Het gemeentebestuur polst bij geïnteresseerden naar hun inzichten, interesses en mogelijkheden om samen een succesvolle ontwikkeling te realiseren. Ben jij geïnteresseerd om van de site Gunfire mee een succes te maken? Dan organiseert het gemeentebestuur een plaatsbezoek met toelichtingsmoment op zaterdag 15 mei 2023 van 9 tot 11 uur. Je moet je plekje daarvoor reserveren via mail naar patrimonium@brasschaat.be (met vermelding van je naam, telefoonnummer en je bedrijf of organisatie) of telefonisch op het nummer 03
650 02 60. Inschrijven kan tot en met 7 mei.

Gemeente koopt site Gunfire in Brasschaat4

Op www.brasschaat.be/gunfire kan je meer informatie terugvinden.

MLH

Foto: © MLH

Facebook20
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen