Laatste nieuws:
Gemeente Kalmthout lanceert starterspakket voor zelfstandigen
An Loos en Lukas Jacobs

Gemeente Kalmthout lanceert starterspakket voor zelfstandigen

Gemeente Kalmthout start met de uitrol van ‘Het Starterspakket’. Een compleet pakket voor de startende zelfstandige ondernemer, zowel in hoofd- als bijberoep. Bedoeling is om enerzijds startende ondernemers zo veel mogelijk te ondersteunen, anderzijds om als gemeente inzicht te krijgen in de plannen van lokale ondernemers.

Administratieve papiermolen

“Wie wil starten met een eigen zaak, krijgt eerst af te rekenen met een stevige administratieve papiermolen. Daardoor zien startende zelfstandigen vaak door de bomen het bos niet meer”, licht burgemeester Lukas Jacobs toe. “In Kalmthout willen we onze schouders zetten onder lokaal ondernemen. Daarom gaan we de samenwerking aan met het reeds bestaande initiatief Het Starterspakket.”

360 graden dienstenaanbod

Het Starterspakket biedt een kant-en-klaar pakket aan. Hierin vinden ondernemers zowel juridisch correcte documenten, tools, formaliteiten, sjablonen en handleidingen om aan de slag te gaan. Naast deze (+50) digitale items bevat Het Starterspakket een 360 graden dienstenaanbod om de startende ondernemer van top tot teen te ondersteunen waar nodig. In het pakket wordt overigens sterk de nadruk gelegd op marketing, verkoop en klantenbinding.

Eenmalig tarief dat de gemeente betaalt

Het volledige pakket wordt aangeboden aan een eenmalig tarief van slechts 99 euro. Dat bedrag wordt door de gemeente betaald, mits de startende ondernemer aan enkele voorwaarden voldoet. Zo moet bijvoorbeeld de maatschappelijke zetel van de zaak in Kalmthout gevestigd zijn. Daarnaast mag de zelfstandige maximum 1 jaar actief zijn. Om te bepalen of de ondernemer in aanmerking komt, wordt hij/zij uitgenodigd voor een gesprek met An Loos, medewerker lokale economie. Zowel zelfstandigen in hoofd- als bijberoep kunnen zich aanmelden via an.loos@kalmthout.be.

Samen voor een bloeiende lokale economie

“Belangrijk voor ons als gemeente is dat onze economie blijft bruisen”, vult burgemeester Jacobs nog aan. “De afgelopen maanden waren ontzettend zwaar voor heel wat van onze winkeliers en handelaars. Dat verhoogt de drempel om als zelfstandige te starten. In onze gemeente heeft lokaal ondernemen steeds een centrale plaats ingenomen. Dat willen we uiteraard zo houden. Wie er over denkt om in Kalmthout te starten met een eigen zaak, kan dus op de nodige ondersteuning vanuit de gemeente rekenen. Samen gaan we voor een bloeiende lokale economie.”

INFO: an.loos@kalmthout.be, 03 620 22 03

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook52
Facebook
Twitter