Gemeente gaat voetpaden vernieuwen

Gemeente gaat voetpaden vernieuwen

Gemeente Essen investeerde afgelopen jaar fors in het comfortabeler maken van voetpaden. In 2023 zetten we de vernieuwingsgolf verder.

Welke straten?

-Het Smeyerspad vanaf de Nieuwstraat tot aan de hondenweide wordt vernieuwd en krijgt grijze klinkers.
-De volledige Hofstraat.
-De Nieuwstraat van nummer 5 tot 45 en de Heikantstraat vanaf de Oude Baan tot nummer 24 krijgen een voetpad in gele klinkers.

In totaal gaat het om een investering van 333.000 euro.

Daarbovenop worden de voetpaden van de Kalmthoutsesteenweg aangepakt tussen de viaduct en de verkeerslichten. De aanpak van de Kalmthoutsesteenweg moet nog wel worden goedgekeurd in de gemeenteraad.

Wanneer?

In de loop van december starten de werken aan het Smeyerspad. De andere straten worden aangepakt in januari en februari 2023.

Nieuw of beter

In de Heikantstraat gaat het om een volledig nieuw voetpad langs de even zijde van de straat. Met de komst van de Martha Bataillestraat en nieuwe bouwprojecten in de Heikantstraat komt een voetpad goed van pas. Met twee scholen en een crèche heeft de Hofstraat heel wat voetgangers te verwerken. Een goede reden dus om ook hier het veel gebruikte voetpad langs beide zijden te vernieuwen. Het voetpad in de Nieuwstraat ligt heel schuin, waardoor het moeilijk is om fietsen weg te zetten of met de rolstoel te rijden. De gemeente gaat dit comfortabeler maken en het voetpad langs de oneven zijde heraanleggen in gele klinkers en dat van nummer 5 tot aan de hoek van de Stationsstraat.

Doortocht Wildert

De doortocht van Wildert moet volledig opnieuw worden ingericht, net zoals dit al gebeurde in Horendonk en Hoek. Dit is een project van lange adem. De voetpaden van de Kalmthoutsesteenweg zijn echter in zo’n slechte staat dat de gemeente ze zal verbeteren. Langs beide zijden zal de gemeente de voetpaden en de parkeerstroken zo egaal mogelijk aanleggen rond de bomen en over de boomwortels.

Hinder

Daar waar er gewerkt wordt, komt er een parkeerverbod. Buurtbewoners zullen enkele dagen de oprit niet kunnen gebruiken. De details over de werken zijn bij het schrijven van dit artikel nog niet gekend. De gemeente brengt de buurtbewoners spoedig op de hoogte en zal hierover de komende maanden nog communiceren.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook19
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken