Laatste nieuws:
Gemeente Essen zet deuren open voor het grote publiek

Gemeente Essen zet deuren open voor het grote publiek

Komende zondag 11 september opent het gemeentebestuur van Essen de deuren van zijn gemeentelijke gebouwen. Tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen welkom aan het Heuvelplein om kennis te maken met de gemeentelijke dienstverlening, kan je lekkere streekproducten kopen op de duurzame markt ‘Puur Lokaal’ of een blusdemonstratie van de brandweer bijwonen. En er valt nog veel meer te beleven!

We geven de bezoekers alvast vier goede redenen om langs te komen.

1. Maak kennis met de mensen achter de schermen
De wereld staat nooit stil, de gemeentelijke diensten ook niet. Volg het parcours door en rondom het gemeentehuis en ontdek waar onze diensten mee bezig zijn en welke projecten op de planning staan. Maak gerust een praatje met onze medewerkers en doe mee met onze ludieke acties langsheen het parcours. Zo leer je ons van een andere kant kennen.

2. Heel de dag valt er van alles te beleven
We maken van onze opendeurdag een aangenaam familiegebeuren met attracties voor jong en oud. Een greep uit de mogelijkheden: een bezoek aan het Gerard Meeusenmuseum op de zolder van het gemeentehuis, demonstraties van de brandweer en de ambulancedienst, creatieve workshops van onze Academie voor muziek, woordkunst-drama, dans en beeld (Muzarto), een optreden van LaLaBlues, steltenlopers, foodtrucks en voor de kleinsten is er een springkasteel, kindergrime en een ballonnenplooier.

3. Koop lekkers van hier
Tussen 10.00 en 16.00 uur kan je naast het gemeentehuis, op het Heuvelplein, streekproducten kopen op onze duurzame markt Puur Lokaal. Denk aan biologische wijnen, honing, confituur, groenten en fruit, hamburgers, wenskaarten en nog veel meer. Combineer dus je bezoek aan de opendeurdag met de aankoop van iets van bij ons.

4. Maak kans op een zweefvlucht
Wie onze diensten en gebouwen bezoekt, kan deelnemen aan een wedstrijd. Los onze vragen op – de antwoorden vind je onderweg – en maak kans op een introductiedag zweefvliegen in Woensdrecht of win een mand met lekkers.

Redenen te over dus om op zondag 11 september de sfeer te komen opsnuiven op de opendeurdag en Puur Lokaal, meent ook burgemeester Gaston Van Tichelt. “Het is belangrijk dat de gemeentelijke diensten naar buiten komen en Essenaren informeren. Met het belastinggeld van onze inwoners worden ongelooflijk veel taken door onze medewerkers uitgevoerd. We beschouwen de Essenaar als een aandeelhouder van de gemeente en dus nodigen we ze graag uit om naar de opendeurdag te komen van hun eigen bedrijf!”

Vervoer

-Kom vooral met de fiets. We voorzien een fietsenparking aan het gemeentehuis, zijde Kapelstraat.
-Kom je met de auto, zet deze dan aan de parking van supermarkt Okay. Onze riksjafiets brengt je van de parking naar het gemeentehuis.

Bron en afbeelding: gemeente Essen

Facebook13
Twitter
Follow Me
Tweet