Laatste nieuws:
Gemeente Essen wil geen aangepaste winkelkarren voor mindervaliden

Gemeente Essen wil geen aangepaste winkelkarren voor mindervaliden

Op de laatste gemeenteraad heeft Marc Scheepers van Vlaams Belang een voorstel ingediend om een subsidie te voorzien voor supermarkten, die speciale winkelkarren aankopen voor mindervaliden.

Mindervaliden geen vragende partij

In navolging van Vlaams Belang Balen, waar de gemeenteraad dit punt unaniem goedkeurde, vond Marc Scheepers het ook voor de gemeente Essen een nuttig punt om op de gemeenteraad in te brengen. Dit was echter buiten de schepen van Gelijke kansen gerekend. Volgens haar zijn er veel andere problemen en zijn de mindervaliden geen vragende partij.

Gemiste kans

“Het is jammer dat een goed punt wordt afgeschoten door de meerderheid, omdat er nog andere problemen zijn en omdat rolstoelgebruikers liever de spullen op hun schoot leggen, althans, volgens de schepen. Als mindervaliden niet de mogelijkheid krijgen om een aangepaste kar te gebruiken, zijn ze inderdaad genoodzaakt om ‘hun plan te trekken’. Bovendien worden ze nu, met alle coronamaatregelen, niet ontheven van de plicht een winkelkar te gebruiken, wat het boodschappen doen er niet makkelijker op maakt”, zegt Marc Scheepers. “Dit bewijst nogmaals dat de meerderheid niet inzit met het welbevinden van alle inwoners in onze gemeente. Wederom een gemiste kans”

Vlaams Belang zal ook in de toekomst de belangen van elke Essenaar op de eerste plaats blijven zetten.

Bron: Vlaams Belang
Foto: Pxhere

Facebook128
Facebook
Twitter