Laatste nieuws:
Gemeente Essen wenst je een warme eindejaarsperiode

Gemeente Essen wenst je een warme eindejaarsperiode

Ondanks dat we kerst moeten vieren in kleine kring en dat bepaalde tradities zoals het nieuwjaarszingen helaas niet kunnen doorgaan, doen we als gemeentebestuur er alles aan om er toch een warme eindejaarsperiode van te maken.

Dank aan de vrijwilligers en zorgpersoneel

We bedankten alvast de vrijwilligers en het zorgpersoneel van de Essense woonzorgcentra voor hun inspanningen al die maanden. Ze kregen een bemoedigend kaartje en een zakje thee. Wist je trouwens dat Kemal en Asmar uit Syrië en de Iraakse Amal vrijwilligerswerk doen in woonzorgcentrum De Bijster? Deze jonge mensen moesten hun geboorteland ontvluchten en dragen hun steentje bij in deze zwaar getroffen sector. Lees het warme artikel hier.

Verras je naasten via www.essenwenst.be

Langsgaan bij vrienden en familie om een warme wens over te maken is helaas niet mogelijk. Maar om die wensen te helpen verspreiden, lanceert het gemeentebestuur het platform www.essenwenst.be. ‘Essen wenst’ laat Essenaren toe om mede-inwoners – familieleden, geliefden, vrienden, buren … – een hart onder de riem te steken met een warme digitale kerst- of nieuwjaarsboodschap. Dat kan je doen met een tekstje, een foto of een video. Verras je naasten met een hartverwarmende eindejaarswens! Meer informatie via deze link.

Verlicht je huis

We doen een warme oproep om je huis te verlichten of een lampje voor je raam te hangen zodat we de donkere dagen wat aangenamer kunnen maken. Het Heuvelplein baadt alvast in prachtige kerstverlichting.

Nieuwjaarszingen

Helaas dit jaar geen nieuwjaarszingen van deur tot deur. We hebben wel een digitaal alternatief voor de kinderen. Film jezelf terwijl je een nieuwjaarsliedje zingt en verstuur het via www.essenwenst.be. De al wat oudere kinderen kunnen dit delen via de socialemediakanalen. Of maak een privébericht: aan jou de keuze! Meer informatie over het verbod op zingen via deze link.

Doe samen de Warme Williamwandeling

Vanaf 7 december tot het einde van de kerstvakantie kan je in Essen de Warme Williamwandeling ontdekken. Onderweg geeft Warme William je opdrachten en tips. Na elke opdracht krijg je een letter. Vul deze in op het antwoordformulier en ontdek de geheime boodschap van Warme William. Een wandeling voor alle leeftijden met een goed gevoel, beloofd! Haal je brochure mét lichtje op aan de Vrijetijdsbalie in het gemeentehuis of bij VVV de Tasberg. Meer info via deze link. (link actief tot eind december).

Gemeente koopt transparante mondmaskers aan

Iedereen die nood heeft aan een transparant mondmasker om beter te communiceren met dove of slechthorende mensen, kan dit aanvragen bij de gemeente Essen. Stuur een mail naar els.michielsen@ocmw.essen.be of bel naar 03 690 05 50. Wij zorgen ervoor dat jij een transparant mondmasker krijgt.

Meer informatie over dit initiatief vind je via deze link.

Gelukkig komt er met de vaccinaties licht aan het einde van de tunnel. Vergeet niet dat 2021 beter wordt. Nog allemaal even volhouden! Of op zijn Essens: “Naw ammel nog efkes volhouwe!”

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook26
Facebook
Twitter