Laatste nieuws:
Gemeente Essen verwelkomt elektrische deelfietsen van Donkey Republic

Gemeente Essen verwelkomt elektrische deelfietsen van Donkey Republic

Snel van A naar B? Spring eens op een elektrische fiets! Met de komst van deelfietsnetwerk Donkey Republic is dat makkelijker dan ooit. Want vanaf 21 december kan je in Essen een van de oranje elektrische fietsen huren. Voor enkele euro’s geniet je van de vele voordelen die elektrisch fietsen biedt.

Lantis, initiatiefnemer van het project en bouwheer van de Oosterweelverbinding, plaatst in totaal 1.650 e-bikes van Donkey Republic in 32 gemeentes van de Antwerpse vervoerregio. Dat uitgebreide netwerk zal de belangrijkste mobiliteitsknooppunten, zoals park-and-rides en treinstations, met elkaar verbinden. Zo kunnen fietsers zich snel verplaatsen doorheen de hele regio.

In Essen verschijnen er tussen 21 november en 4 december e-bikes aan:

-NMBS-station Wildert
-NMBS-station Statie
-bushalte Postbaan aan de Rijkmakerlaan
-Heuvelplein
Door vertragingen in de productie van de fietsen komen er op deze plekken in de loop van januari nog extra exemplaren bij.

Hoe werkt een deelfietssysteem?

Een Donkey-fiets huren is eenvoudig. Je gaat naar een van de drop-offlocaties, ontgrendelt daar een fiets met de Donkey Republic-app en gaat op weg. Na de rit laat je je fiets achter op een van de andere drop-offlocaties.

Wat kost een rit?

Een enkele rit (30 minuten) kost 3 euro. Een maandabonnement met maximaal 40 verplaatsingen kost 72 euro. Dat komt neer op 1,80 euro per rit. Je kan ook een jaarabonnement nemen van maximaal 400 ritten. Dat kost je 600 euro of 1,50 euro per rit.

Heb je de fiets een hele dag nodig, dan kan je deze huren voor 24 uur (10 euro), 48 uur (25 euro) of 72 uur (35 euro).

Alle informatie over de deelfietsen vind je op https://www.donkey.bike/nl/

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook23
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken