Laatste nieuws:
Gemeente Essen vernieuwt opnieuw buurtpleintjes

Gemeente Essen vernieuwt opnieuw buurtpleintjes

In 2021 werden de eerste drie van vele buurtpleintjes in Essen vernieuwd. Dat gebeurde met inspraak van de buurtbewoners. Zij konden online hun voorkeur uitspreken over een selectie aan speeltoestellen. Nu pakte de gemeente opnieuw vier pleintjes aan. Voor drie van deze pleinen is er op 5 oktober een feestelijke opening samen met de buurt.

De gemeente Essen stuurde een brief naar buurtbewoners van drie buurtpleinen: Etting, Den Uil en de nieuwe woonwijk Schildershof. De bewoners gaven online hun voorkeur voor een combinatie van speeltoestellen. Het gemeentebestuur volgde telkens de optie met de meeste stemmen. Zo komen er in Etting en Den Uil een multischommel, een duikeltrio, een klimrek en een wip. In Etting is er ook nog een taludglijbaan. De nieuwe woonwijk Schildershof krijgt een volleybalveld, een kabelbaan, een balanceerparcours, een combinatietoestel, een vogelnestschommel, een duikeltrio en het spel boter, kaas en eieren. Omdat het Schildershof een volledig nieuw plein krijgt, moet het gras nog worden ingezaaid. De feestelijke opening van dit buurtplein is daarom voor het najaar. De gemeente nam nog een ander plein onder handen. De Steenoven is nu een speel- en sportterrein met een pannakooi, petanquevelden, een calisthenicspark en enkele speeltoestellen.

Dat moet gevierd worden

Nieuwe speeltoestellen moeten uiteraard worden ‘ingespeeld’. Het gemeentebestuur staat erop dat de feestelijke opening toegankelijk is voor alle Essense kinderen, en niet alleen voor kinderen uit de buurt.

Schepen van Jeugd Arno Aerden wil de Essenaar betrekken bij dergelijke projecten: “De buurtbewoners kregen opnieuw een brief waarin we de resultaten van de online bevraging bekendmaakten. We nodigden hen ineens uit voor de feestelijke opening op woensdag 5 oktober. Bovendien nodigen we alle kinderen van Essen uit om op de nieuwe toestellen te spelen. De speelpleintjes zijn er namelijk voor iedereen. We voorzien een ‘lekkere verrassing’ voor groot en klein.”

Programma 5 oktober

14.00 – 14.45 uur: De Steenoven (Wildert)
15.00 – 15.45 uur: Den Etting (Heikant)
16.00 – 17.00 uur: Den Uil (Horendonk)

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook27
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken