Laatste nieuws:
Gemeente Essen en Kalmthout ondersteunen lokale solidariteitsactie voor Oekraïne

Gemeente Essen en Kalmthout ondersteunen lokale solidariteitsactie voor Oekraïne

Essenaar Kristof Van Deyck en zijn Oekraïense vrouw Khrystyna Smetaniak startten een actie op om hulpgoederen voor Oekraïne in te zamelen. Op de industriezone Rijkmaker, op de grens van Essen en Kalmthout, kunnen mensen donaties doen. De gemeentebesturen van Essen en Kalmthout nemen de transportkosten voor hun rekening.

Transportfirma DBT

Kristof en Krhystyna schoten snel in actie. Ze contacteerden transportfirma DBT uit Kalmthout om daar de inzameling te organiseren. Ondertussen werden er twee websites opgericht zodat inwoners van Essen en Kalmthout kunnen opzoeken welke goederen nodig zijn in Oekraïne. De hulpvraag kan veranderen naargelang de situatie in het land. Die websites zijn:
essenhelptoekraine.be
kalmthouthelptoekraine.be
Hulpgoederen zijn welkom bij DBT Bulkvervoer, Magermanse Heide 11, poort 6 in Kalmthout en dat tussen 9 en 15 uur. De gemeenten Essen en Kalmthout nemen de transportkosten van zo’n 2.150 euro voor hun rekening.

Opvangplekken

Ondertussen zijn beide gemeentebesturen alle opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne aan het registreren. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi roept burgers op om Oekraïners op te vangen met de campagne #Plekvrij. De federale overheid gaat een onthaalcentrum inrichten in Brussel waar Oekraïners worden geregistreerd. Vandaaruit worden ze welkom geheten in steden en gemeenten. Gezinnen die Oekraïense vluchtelingen willen opvangen, kunnen dat melden via:

Gemeente Essen: info@essen.be of 03 670 01 30
Gemeente Kalmthout: onthaal@kalmthout.be of 03 376 49 00

Bron: gemeente Essen
Foto:

Facebook41
Twitter
Follow Me
Tweet