Laatste nieuws:
Gele container komt deze zomer naar Essen

Gele container komt deze zomer naar Essen

Vanaf 28 februari ontvangen alle inwoners van Essen een brief met de vraag of zij gebruik willen maken van een gele papiercontainer. De containers worden vanaf juni 2022 in gebruik genomen.

Waarom een gele container?

Niet iedereen heeft veel ruimte om papier en karton te bewaren tot het volgende ophaalmoment. Bovendien wordt het papier in een container drooggehouden en kan het niet wegvliegen.

Hoe werkt het?

De Essenaar kan vrijblijvend kiezen voor een papiercontainer van 120 of 240 liter met chip. De container wordt niet gewogen. De klant betaalt maandelijks een bijdrage van 0,25 euro (120 liter) of 0,35 euro (240 liter). Dit bedrag wordt in mindering gebracht van het voorschot dat al werd betaald voor de huisvuil- en GFT-container. Voor appartementen is een rolcontainer van 1.000 liter mogelijk. De bewoners moeten zelf de nodige afspraken maken met de syndicus.

Een papiercontainer is niet verplicht. Mensen kunnen dus nog steeds papier en karton aanbieden zoals ze dat vroeger deden: samengebonden met natuurtouw of in een kartonnen doos. De inzameling gebeurt net als vroeger om de vier weken.

Planning

• Van 28 februari tot 3 maart: elke inwoner van Essen krijgt een brief en een afvalkrant met informatie over hoe en wanneer ze een papiercontainer kunnen aanvragen.
• Eind mei: iedereen die een papiercontainer koos, krijgt opnieuw een brief met de bevestiging van de keuze en de datum waarop de container wordt geleverd.
• Van 7 tot 10 juni: levering aan huis van de containers.
• 16 juni: eerste ophaling met gedeeltelijk gebruik containers.
• 14 juli: officiële eerste ophaling papier met containers.

Meer informatie?

www.igean.be/papiercontainer – gratis infolijn IGEAN: 0800 146 46
milieu@essen.be – 03 670 01 42

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook31
Twitter
Follow Me
Tweet