Laatste nieuws:
gegidste-wandeling-de-laatste-rustplaats-met-hans-geldhof

Gegidste wandeling De Laatste Rustplaats met Hans Geldhof

Breng op zondag 6 november een gegidst bezoek aan het bijzondere begraafpark van Heide. De paden werden vroeger aangeplant met tuja’s of levensbomen. Een gids vertelt over de ‘geschiedenis van het begraven’. Heel vroeger werd er vooral gecremeerd, later -sinds het christendom- werd er vooral begraven. Nu zijn beide gebruikelijk. Op zerken vinden wij symbolen en verwijzingen naar planten, waarvan sommigen al eeuwen worden gebruikt.

We lopen langs verschillende graven van bekende ‘Heidenaren’. De gids licht het leven en werk van kunstenaars (schrijvers, acteurs, schilders) toe aan de hand van historische feiten en originele foto’s. Ook de beide oorlogen hebben de levens van vele inwoners getekend.

Een begraafplaats is eigenlijk een spiegel van het verleden van een gemeente en zo is het niet anders op de begraafplaats van Heide. Zo zien wij het eerste graf van Heide van 1931, de graven van de vele hoteliers van Heide, het graf van een stuntpiloot, van een bekende striptekenaar, van drie personen uit eenzelfde familie die werden vermoord, van burgemeesters, van een zachte anarchist, van oorlogsslachtoffers, van kinderen die stierven onder een V1-bom, van grote industriëlen…

De wandeling met gids Hans Geldhof vindt plaats op zondag 6 november om 13 uur. De rondleiding duurt 1.30 uur. Afspraak aan het begraafpark van Heide in de Vredelaan, Kalmthout. Deelnameprijs is 5 euro.

Schrijf je vooraf in bij de Dienst Toerisme Kalmthout op 03 666 61 01 of toerisme@kalmthout.be.

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Jh

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us