Laatste nieuws:
Geen verkeer in Maststraat tijdens begin en einde schooldag

Geen verkeer in Maststraat tijdens begin en einde schooldag

Vanaf woensdag 24 maart tot 2 april wordt de Maststraat vanaf het kruispunt met de Moerkantsebaan tot aan het kruispunt met de Epicealaan bij het begin en einde van de schooldag afgesloten.

Tussen 8.10 en 8.40 uur ’s ochtends en tussen 15.00 en 15.20 uur ’s middags (met uitzondering van woensdag tussen 12 en 12.25 uur) is er – met uitzondering van hulp- en nutsdiensten – geen gemotoriseerd verkeer toegelaten. Alleen voetgangers en fietsers krijgen toegang. We vormen dit deel van de Maststraat om tot een ‘schoolstraat’.

Wat is een schoolstraat?

In deze coronatijden moeten we vermijden dat het te druk wordt aan de schoolpoorten. Afstand houden is de boodschap. Een schoolstraat in een eenvoudige manier om dit voor elkaar te krijgen. Met een schoolstraat krijgen voetgangers en fietsers meer ruimte. Dit kan het naleven van de afstandsregel bij de scholen vergemakkelijken.

Wat betekent dit voor de bewoners?

Bewoners kunnen de straat steeds uitrijden, maar niet inrijden. Bestuurders moeten stapvoets rijden, laten de doorgang vrij voor de voetgangers en fietsers, verlenen hen voorrang en stoppen er voor. De straat wordt enkel afgesloten bij het begin en einde van de schooldag. Deze maatregel gaat in op 24 maart en loopt tot aan de paasvakantie op 2 april. Het afsluiten van dit deel van de Maststraat heeft geen invloed op de afvalophaling.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook112
Facebook
Twitter