Laatste nieuws:
Geen school door brandstichting in school Kaart in Brasschaat

Geen school door brandstichting in school Kaart in Brasschaat

Een korte, hevige brand vernielde woensdagavond rond 20 uur het leraarslokaal van de kleuterafdeling van GIKO Kaart ’t Veldhoppertje aan de Leeuwenstraat in Brasschaat. Naast GIKO is ook de lagere school GILO Kaart op hetzelfde terrein gevestigd, weliswaar in een andere vleugel.

Geen school door brandstichting in school Kaart in Brasschaat3

Rook- en waterschade

“Door het snelle ingrijpen van de brandweer bleef de brand beperkt tot één lokaal en een luifel. Maar alle naastliggende kleuterklassen, de gangen en de refter zijn onbruikbaar door rook- en waterschade. Ook wat de impact van de brand op de materialen in de klassen is, moeten we nog bekijken”, zegt waarnemend burgemeester Philip Cools. “De toegang tot het gebouw werd immers meteen door het parket verboden tot zo lang de branddeskundige zijn werk heeft gedaan. Ook de experten van de verzekering moeten nog eerst hun vaststellingen doen. Daarna pas mogen de leerkrachten en de directie de schade in de klaslokalen opmeten.” Het parket van Antwerpen had al snel een vermoeden van brandstichting. In de loop van donderdag werden twee verdachten aangehouden, waaronder één minderjarige. Ook de lokale recherche van de politiezone Brasschaat voert mee het onderzoek.

Geen school door brandstichting in school Kaart in Brasschaat2

Geen school

De lessen in de school, zowel de kleuterafdeling als de lagere school, zijn onmogelijk al zeker tot na het weekend. De directie houdt de ouders op de hoogte via e-mail. In enkele lokalen van de lagere school wordt alvast een noodopvang voorzien. Daarvan maakten vandaag slechts tien leerlingen gebruik.

Wat nu

Momenteel onderzoekt het gemeentebestuur van Brasschaat samen met de leerkrachten en directie hoe en wanneer en waar de lessen terug kunnen starten. Er zitten 150 kleuters in GIKO en 250 kinderen in de lagere school. “Een piste die we onderzoeken is een tijdelijke verhuis van enkele klassen van de lagere school naar een andere locatie zodat de kleuters op het vertrouwde terrein kunnen blijven”, zegt waarnemend burgemeester Philip Cools.

Foto’s: © MLH

MLH

Facebook67
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen